Цангови фитинги за хранителна среда Серия F-NSF Plus

Голямо разнообразие от цангови фитинги за хранителна среда Серия F-NSF Plus, с подобрен профил и O-пръстенни уплътнения. Могат да се използват многократно.

Предлаганите от Ка Матик цангови фитинги за хранителна среда Серия F-NSF Plus съвместяват всички предимства на push-in фитингите в един NSF-сертифициран продукт. Както е добре известно, push-in фитингите ни могат да бъдат преизползвани хиляди пъти, без това да засегне тяхната перфектна пневматична и механична плътност. Подобреният профил на затягащата пружина задържа шлауха, без да го срязва или деформира. Фитингите в тези серии също включват двойно вътрешно O-пръстенно уплътнение за повишена безопасна плътност, особено при употреба с вода или други флуиди.

От какви материали са изработени цангови фитинги за хранителна среда серия F-NSF Plus

Материалите и омаслителите, които се използват при тези фитинги, са подходящи за употреба в хранителната индустрия и за работа в контакт със студена и гореща питейна вода. Фитингите в Серия F-NSF Plus са направени от месинг с ниско съдържание на олово (≤0.1%), което е причина за допълнителна обработка, която отнема оловото от повърхностния слой на продукта. Уплътненията са направени от специален FDA-одобрен Viton®.
Инженерните пластмаси са перфектни за употреба при високи температури и в контакт с вода. Фитингът може да се използва при температура до 150°C в зависимост от избора на материали, което го прави идеален за употреба във високотемпературни приложения.

Какви са предимствата на цангови фитинги за хранителна среда серия F-NSF Plus

Резбите на тази серия фитинги са цилиндрични, а O-пръстените под главата осигуряват пневматично уплътнение. Това предотвратява необходимостта от уплътнители (напр. Teflon®), които могат да отделят твърди частици при завиване и развиване, което съответно  би замърсило средата или флуида. Нашите фитинги могат да бъдат завивани и развивани много пъти и въпреки това да останат чисти и да запазят пневматичното уплътнение. В допълнение към стандартната налична гама, много други конфигурации могат да бъдат създадени по заявка.

От какви компоненти са съставени цангови фитинги за хранителна среда серия F-NSF Plus

Цанговите фитинги серия Серия F-NSF Plus са изградени от следните съставни компоненти:

  • Освобождаваща втулка: PPSU;
  • Заключваща втулка: PPSU;
  • Тяло: месинг с ниско съдържание на олово (≤0.1%);
  • Затягаща пружина: неръждаема стомана;
  • Поддържащ пружинен пръстен: PPSU;
  • Уплътнение: FDA-одобрен Viton®.

Какви са предимствата на цангови фитинги серия F-NSF Plus

Фитингите в Серия F-NSF са снабдени с O-пръстени уплътнения под главата на фитинга, които осигуряват още по-стабилно уплътнение. Могат да бъдат завинтени и развинтени множество пъти, без това да повлияе на механичната им стабилност. Изключително безопасни са за употреба в хранителна тъй като никакви частици от допълнителни уплътняващи средства като Teflon® или уплътнител няма да замърсят флуида.