Пневматика

EB 80 за мокри помещения

EB 80 за зони за разливане

Комплектите за сглобяване EB 80 за мокри помещения са проектирани и изработени за хранително-вкусовата промишленост и като цяло за употреба във всички ситуации, при които е препоръчително да се отделят електромагнитните вентили от зони, където има течности.

Комплектът може да се използва за фиксиране на стандартен EB 80 остров към метална плоча, перфорирана от потребителя, с фитинги за сгъстен въздух и шлаухи, монтирани надолу по веригата.

Предлагат се два модела: единият е проектиран да побира 3-8 разпределителя и един – 8-12 разпределителя. Другите конфигурации могат да бъдат изработени по специална заявка. Плочата е налична в два вида материал по избор: антикорозионен 6082 анодизиран алуминий и неръждаема стомана AISI 304. Отвори с резба са предвидени на страната на зоната с пръски на плочата за захранване с въздух, освобождаване, управление и помощни средства.

Островите EB 80 от всякакъв тип могат да бъдат фиксирани към комплекта или с многощифтови, или със сигнални модули за полеви шини и сигнални модули, при условие че разполагат с един източник на пневматично захранване, за да се избегне промяна на разстоянието между клапаните; портове 2 и 4 имат Ø 8 фитинга, а портовете 1 и 3 имат фитинги Ø 12.

Вентилният остров може да се използва със заглушител, при условие че резбовият отвор на плочата е затворен.