Газови пружини

Стабилни и устойчиви газови пружини, с дълъг експлоатационен живот: газови пружини на натиск, газови пружини на опън, газови пружини от неръждаема стомана.

Ка Матик предлага газови пружини с изключителна издържливост и дълъг експлоатационен живот. С тях безопасно и надеждно се повдигат и затварят капаци на машини, апаратура и автомобилни капаци. Използват се по контролиран начин и в производството на мебели, в медицинската апаратура и авиационната индустрия. Техните високи нива на корозионна устойчивост, ниски стойности на триене и постигане на малки сили за задействане осигуряват дълъг сервизен живот и издръжливост. Газовите пружини осигуряват защита от вибрации и леки странични сили, и могат да бъдат монтирани и съхранявани във всякаква позиция.

Теоретичната сила на разтягане е резултат от запълването налягане, умножено по площта на напречното сечение на буталния прът. Газовите пружини се пълнят до налягане, определено в съответствие с изискванията на клиента (сила на разтягане F1). Силата на удължаване винаги се отнася за стойността F1, измерена при 20°C ± 2°C и с обърнат надолу бутален прът.

Какви видове газови пружини предлага Ка Матик

В сайта на Ка Матик ще откриете изключително надеждни и качествени газови пружини, които намират приложение в най-разнообразни индустрии: хранителна, мебелна, химическа индустрия и др. Предлагаме ви следните основни разновидности на тези широко употребявани компоненти:

  • Газови пружини на натиск;
  • Газови пружини на опън;
  • Газови пружини от неръждаема стомана.

Каква е разликата между газови пружини на натиск и газови пружини опън

Газовите пружини на опън са компоненти, които предлагат контролирана сила на опън, без да се използва външен източник на енергия. Те се различават от конвенционалните газови пружини по това, че действат чрез издърпване, вместо да избутват със сила. В ненатоварено състояние пружината се компресира с буталния прът вътре в цилиндъра. Тези газови пружини се използват в приложения, свързани с подемна дейност, тъй като предлагат опора и подпомагат повдигането на тежки предмети, като същевременно осигуряват прецизен контрол на движението.

Защо да изберете газови пружини от Ка Матик

Газовите пружини, които предлагаме се отличават не само с качество и здравина. Те дават възможност да се генерира по-голяма сила в по-тесни пространства. Предлагат голям диапазон от опции за сила и ход, като силата може да се регулира лесно чрез увеличаване или намаляване на налягането. Можете да заявите вашите артикули онлайн, на място в магазина ни или да ни позвъните на тел: 032 677 772! Нашият търговски екип ви очаква!