Прецизни регулатори на налягане

Прецизни регулатори на налягане, с точност на регулираното налягане ±20 mbar, предлагани с електронен или ръчен контрол.

 

Ка Матик предлага висок клас пневматични прецизни регулатори на италианския бранд Metal Work, с точност на регулираното налягане ±20 mbar. Пневматичните прецизни регулатори на налягане са устройства, използвани в пневматичните системи за контролиране на налягането на сгъстения въздух, протичащ през отделните компоненти в системата. Те гарантират, че налягането на въздуха остава постоянно и на желаното ниво, което е важно за постигане на точна и постоянна работа на пневматичните механизми.

Какви варианти на прецизни регулаторите на налягане предлагаме

Налични са два варианта прецизни регулатори на налягане: с ръчно регулиране или с електронно регулиране. При варианта с електронно регулиране, заданието освен от клавиатурата, може да се задава с напреженов сигнал (0 ÷ 5 V или 0 ÷ 10 V), токов сигнал (4 ÷ 20 mA), както и по сериен интерфейс RS 232. Също така има както аналогов, така и цифров изход.

Какви прецизни регулатори ще откриете на kamatic.com

В Ка Матик ще откриете изключително стабилни и качествени компоненти на италианския експерт в сферата на пневматиката Metal Work. Разполагаме с два основни вида компоненти, като всеки от тях се характеризира със собствени специфични характеристики:

  • Прецизен регулатор на налягане – серия GS – те са конструирани за за бързо освобождаване на надналягането и голям дебит. При тях регулирането се осъществява в две посоки благодарение на еднаквите, противоположно разположени регулиращи вентили на входа и на изхода им. Подходящ е за приложения, които изискват висока точност на изходното налягане и добра чувствителност при изпускане на пикове на налягане.
  • Прецизен пропорционален регулатор на налягане – серия Regtronic – синергията между пневматични, електронни и механични компоненти прави Regtronic един от най-надеждните и точни регулатори. Разполага с програмиращ софтуер и софтуер за четене на данните, които са изключително и интуитивни. Контролът се осъществява с обратна връзка от електронен сензор.

Какво трябва да имате предвид, когато използвате регулатори

Когато използвате пневматични прецизни регулатори, от изключително значение е да следвате инструкциите на производителя за работа, поддръжка и монтаж. Редовната проверка и калибриране на компонентите са също съществено важни за осигуряване на точен контрол и предотвратяване на потенциално опасни ситуации. Някои продукти разполагат и с допълнителни функции за безопасност, като предпазни клапани или манометри, които също трябва да се проверяват редовно, за да се гарантира, че функционират правилно.