Вакуумна подемна техника VacuMaster

Вакуумна подемна техника VacuMaster - перфектно решение за пренасяне на листов материал, плоско стъкло, дървени и пластмасови плочи с тегло до 2000 кг.

Вакуумното подемно устройство VacuMaster от Schmalz е товарният кон. Без значение дали захваща метални листове, дървесни плочи, пластмасови листове, варели, прозорци или стъкла – подемното устройство се справя дори с най-тежките задачи с тегло до няколко тона. За приложения, където биха се изисквали много ръце, VacuMaster позволява детайлът да бъде захванат без усилие от само един оператор.

Приложение

 • Захващане на големи и плоски, предимно плътни товари и детайли
 • Зараждане и разтоварване на центрове за лазерно рязане с метални листове
 • Зареждане и разтоварване на CNC обработващи центрове с дървесни плоскости или пластмасови листове
 • Захващане и позициониране на стъклопакети и прозорци по време на производството, поставяне в рамката и асемблирането

Модулна система

Вакуумното подемно устройство има модулна конструкция. Различни основни модули, дръжки, носещи греди и вендузи позволяват да се постигне оптимална за приложението конфигурация. Необходимата смукателна сила се генерира от вакуумен генератор и се прехвърля към детайла през вендузите. От съображения за сигурност, носещата алуминиева греда също служи и за вакуумен резервоар. Препоръчва се верижен телфер за повдигане и спускане, който се предлага от Schmalz заедно с подходяща кранова система.

Правилното решение за всяка задача: С тяхната модулна система, Vacumaster Basic и VacuMaster Comfort покриват стандартните приложения до 750 кг. Schmalz също предлага допълнителни подемни устройства, които са специално разработени за специфични изисквания на определни индустрии.

1 – Верижен телфер и кран

2 – Основен модул с вакуумен генератор

3 – Дръжка за оператор

4 – Носеща греда и свързващи елементи

5 – Вендузи

Диаграма VacuMaster

Видеа

Вакуумно подемно устройство VacuMaster Basic за зареждане на център за лазерно рязане

VacuMaster Wood за захващане и пренасяне на порести или ламинирани дървесни плоскости

VacuMaster Glass 1000 за захващане и пренасяне на стъкла и стъклопакети с тегло до 1000 кг.

Ергономично зареждане на център за лазерно рязане с листов материал с тегло до 500 кг.

VacuMaster Window Comfort 300 за пренасяне на стъкла, стъклопакети и прозорци до 300 кг. в стъкларски цехове

VacuMaster Charge: Хоризонтално пренасяне на детайли до 750 кг. | Гъвкава работа на батерията и още!

Продукти

Вакуумна подемна техника VacuMaster е идеалното работно пособие за пренасяне на листов материал, плоско стъкло, дървени и бетонни плочи с тегло до 2000 кг. Процесът на задържане се осъществява от вакуумна система. Сигурното повдигане на товара се извършва от телфер. Заради здравата си конструкция, вакуумните подемници VacuMaster са с дълъг експлоатационен живот. Поради компактния си и модулен дизайн, адаптирането към различни приложения не е проблем.

Какви са отличителните качества на вакуумни подемници VacuMaster

По време на транспортиране на тежки товари, сигурността е с най-голям приоритет. Всички варианти на VacuMaster имат голям резервоар за вакуум и лесен за отчитане манометър. При намаляване нивото на вакуума се издава звуков предупредителен сигнал, дори в случай на отпадане на захранващото напрежение. Това гарантира максимална сигурност. Грешките на оператора се избягват чрез уникалния ръчно задействан клапан. Заради собственото ниско тегло и лесна достъпност на контролите за управление, дори и много тежки товари могат да се пренасят с лекота.

Какви подемници от серията VacuMaster ще откриете в раздела

Вакуумните подемни приспособления на Schmalz са изключително мощни помощни средства в подемните работни дейности, еднакво ефективни и за хоризонтални, и за вертикални захващащи процеси. Независимо дали става въпрос за метални плоскости, дървени греди, пластмасови и стъклени листове – подемните устройства повдигат дори най-тежките товари с тегло до няколко тона. За приложения, при които поне няколко работници ще са необходими, за да се преодолеят по-тежките работни детайли, един-единствен подемник, управляван само от един оператор е напълно достатъчен. Какви разновидности на VacuMaster подемника ще откриете при нас:

 • Basic;
 • Comfort;
 • Vario;
 • Eco;
 • Window 200/300;
 • Wood;
 • Coil;
 • Light.

Защо да заложите на вакуумни подемници VacuMaster от Ка Матик

Вакуумните подемници, произведени от Schmalz и предлагани от Ка Матик отговарят на всички стандарти за безопасност. Тези изключително функционални и ергономични приспособления имат модулен дизайн. Те разполагат с различни основни модули, лостове за управление, товарни греди и вакуумни плочи, което ви позволява персонализирана конфигурация на избрания от вас вариант. Проектирани са за ефективна и безопасна работа дори в ниски помещения или взривоопасни среди.