Пневмоподготвящи групи

Иновативни и надеждни пневмоподготвящи групи - Syntesi®, Skillair®, New deal, Bit и One; прецизни регулатори на налягане и релета за налягане и поток, с голям брой пневматични функции за изпълнение на огромен набор от задачи.

Серия Syntesi (17)

Пневмоподготвяща група Серия Syntesi - технологична група с капацитет, по-голям от другите с подобни размери и изключителна модулност.

Серия Bit (10)

Пневмоподготвяща група от серия BIT - компактни размери и неоспорими предимства: дълъг срок на експлоатация, нищожни загуби от пад на налягане, отлично съотношение качество/цена.

Bit Серия - F за вода (3)

Пневмоподготвяща група Bit Серия - F за вода е специална група за пневмоподготовка, разработена конкретно за употреба в контакт с хранителни продукти или питейна вода.

Серия Skillair (23)

Изключително иновативна пневмоподготвяща група Серия Skillair - компактна, модулна и лесна за поддръжка.

Серия New deal (19)

Пневмоподготвяща група, серия New Deal, с изключително качество и надеждност, предназначени конкретно за високо натоварване; създадена за използване при високо налягане и в приложения, където температурата и средата са екстремни.

ONE (1)

ONE - високо интегриран и изключително иновативен модул за подготовка на сгъстен въздух, който включва в себе си редица пневматични функции. Съдържа три отделни патента, които обхващат всички 39 права, за да бъде защитен от имитации.

Прецизни регулатори на налягане (2)

Прецизни регулатори на налягане, с точност на регулираното налягане ±20 mbar, предлагани с електронен или ръчен контрол.  

Релета за налягане и поток (5)

Висок клас електро-механични и цифрови релета за налягане и поток - за поддържане на желаното ниво на налягане в пневматичните системи.

Нашите серии пневмоподготвящи групи – Syntesi®, Skillair®, New deal, Bit и One съвместяват голям брой пневматични функции, за да ви бъдат в помощ при изпълнение на огромен набор от задачи.

Във всяка пневматична система въздухът, който излиза от компресора е замърсен, влажен и нагорещен. Това е сериозно предизвикателство по отношение на нормалното функциониране и експлоатационния живот на компонентите, участващи във веригата: клапани, фитинги, цилиндри. За да се избегнат повреди и нежелани усложнения, се използват системи за подготовка и пречистване и премахване на прашинки, ръжда, мръсотия. Това са т.нар. пневмоподготвящи групи, които пречистват сгъстения въздух преди попадането му в задвижваните от въздуха пневматични устройства – актуатори.

Основни компоненти на пневмоподготвящите групи

За да се удължи експлоатационният живот на компонентите, които участват в този тип системи, е препоръчително да се поддържат добре и периодично да се смазват. За целта се използват специални омаслители, които се класифицират в зависимост от типа компонент, който трябва да бъде обслужен. Те са 2 основни вида: системи за маслена и за микро мъгла. Първите се използват за по-големи компоненти – цилиндри, клапани и др., а по-малките служат за едновременно омасляване на няколко малки елемента. Всички компоненти, от които обикновено е съставена пневмоподготвящата група, са следните:

  • Филтри – 3 основни вида са филтрите, които се използват за пречистване в този тип системи: за обезмасляване, за отстраняване на вода и с общо предназначение;
  • Омаслители – внасянето на контролирани количества смазваща течност в системата със сгъстен въздух с цел намаляване на триенето между компонентите е тяхното главно предназначение;
  • Регулатори на налягане и релета за налягане – те са други основни компоненти от всяка пневматична система. Основната функция на регулаторите на налягане е да поддържат ниски нива на изходно налягане, както и да редуцират захранващото входно налягане;
  • Манометър – за отчитане нивото на налягането на въздуха;
  • Редуцир вентил – за високо/ниско налягане.

Какви са основните функции на пневмоподготвящите групи

Пневмоподготвящите групи изпълняват функции от съществено значение за нормалното функциониране на цялостната пневматична система. Някои от тях са:

  • Редуциране на налягането на изходящия сгъстен въздух от компресора до необходимото за достигане на работното налягане при работния орган;
  • Отделяне и изхвърляне на част от водата в сгъстения въздух;
  • Улавяне на масло и частици с филтъра;
  • Омасляване на сгъстения въздух;
  • Измерване на налягането в инсталацията.

Какви пневмоподготвящи групи ще откриете при нас

Ние, от Ка Матик, предлагаме пълна гама от пневмоподготвящи групи с топ качество на италианския производител Metal Work. Можете да ги разгледате на сайта ни, както и на място, във физическия ни магазин в гр. Пловдив. С тях могат да се изпълнят всички възможни изисквания за подготовка на сгъстен въздух. Сериите Syntesi, Skillair и Bit осигуряват много добра работа и стабилност на изходното налягане, благодарение на гофрирана диафрагма. Разнообразието на аксесоарите и модулността на всички елементи прави възможно изпълнението на всякакви задачи. Серия New Deal комбинира висока надеждност и много добри характеристики с гарантирано доказана технология. Пневмоподготвяща група ONE е с много висока степен на интеграция, която съвместява голям брой пневматични функции.