Ротационни задвижвания

Качествени и надеждни пневматични ротационни задвижвания за целите на автоматизираните индустриални процеси.

Разгледайте надеждни и стабилни пневматичните ротационни задвижвания, които се използват за преобразуване на налягането на сгъстен въздух (под формата на ход на цилиндър) в осцилиращо въртеливо движение. Подобно на други пневматични компоненти, те са издръжливи, предлагат простота и висока сила за техния размер и могат да работят в опасни среди.

Има два основни типа пневматични въртящи се задвижващи механизми: зъбна рейка и зъбно колело и лопатка – и двата варианта се предлагат с единично или двойно задвижване.

Какъв е принципът на работа на ротационните задвижвания

Ротационните задвижвания често биват пренебрегвани в специфичните процеси, тъй като традиционните пневматични цилиндри са решени с шарнирно рамо, за да се постигне необходимото движение. Въпреки това те имат потенциала да улесняват много приложенията, тъй като са самостоятелни компоненти, способни да поддържат натоварвания благодарение на вътрешните лагерни комплекти.

Задвижващите механизми с рейка и пиньон използват цилиндрично бутало, прикрепено към зъбна рейка. Когато се задействат, буталото и рейката се движат линейно, като въртят колело и изходящия вал. Устройството с двойна зъбна рейка използва две рейки от противоположните страни на колело, което на практика удвоява изходния въртящ момент на уреда.

Какви видове ротационни задвижвания ще откриете на сайта

Някои модели в този сегмент имат вградени забавители. Тези, които са без забавител, потребителят може да монтира извън задвижващия механизъм. При въртене на хоризонталната ос, ако масите са разпределени асиметрично, може да е трудно да се поддържа постоянна скорост на въртене, като се използват само регулатори на потока. В този случай е препоръчително да използвате забавител.

В раздела ни ще откриете няколко основни серии актуатори, които намират приложение в различни пневматични операции. Те са създадени да отговарят на най-високите стандарти за качество и безопасност, а при заявка могат да се изпълняват различни конфигурации. На сайта ни са налични следните серии:

  • Серия R1;
  • Серия R2;
  • Серия R3;
  • Серия R3 с външни демпфери.

Защо да се доверите на нашите ротационни задвижвания

Ротационните задвижвания в раздела са произведени от италианската компания Metal Work – доказан лидер в проектирането и създаването на компоненти за пневматични системи в световен мащаб. Ка Матик е официален представител на производителя за България и с нас можете да бъдете винаги уверени в качеството на продуктите, които предлагаме и в това, че с тях вашите автоматизирани процеси ще са винаги ефективни и резултатни. Имаме големи наличности на склад, а ако заявите конкретен продукт, който не е наличен към момента, можете да разчитате на бързи срокове за доставка. Очакваме ви на тел: 032 677 772 или на място в нашия магазин!