Вакуумна техника

Премиум клас вакуумна техника и пълна гама вакуумни компоненти: вакуумни вендузи, специални хващачи, вакуумни захващащи системи, вакуум генератори, монтажни елементи.

Вакуумни вендузи (96)

Огромно разнообразие от вакуумни вендузи: кръгли, овални, плоски, силфонни; налични в различни размери и изработени от различни материали. Покриват максимално широк спектър от индустриални приложения.

Специални хващачи (38)

Богато разнообразие от надеждни и стабилни специални вакуумни хващачи: безконтактни, магнитни, иглени, за тънки стъкла, за композитни материали, вафер хващачи, ежектори за вакуумен транспорт.

Вакуумни захващащи системи (29)

Богата гама вакуумни захващащи системи - вакуумни хващачи с голяма площ, хващачи на слоеве, системи за площно захващане за увеличаване производителността на автоматизираните процеси.

Монтажни елементи (59)

Богата гама от монтажни елементи за вакуумни системи, включително: вакуумни енд-ефектори, компенсатори на ъгъл и ниво, адаптери и нипели, профили и връзки.

Вакуумни генератори (44)

Богата гама устойчиви на износване вакуумни генератори, включително: ежектори, вакуумни помпи, вакуумни центрове, вакуумни възли и резервоари.

Клапани за вакуум (15)

Пълна гама от клапани с неоспорими качества: електормагнитни вентили, обратни клапани, сензорни-, ръчни- и възвратни клапани, компактни вентили.

Релета за вакуум и мониторинг (15)

Надеждни устройства за системен мониторинг, за безопасна работа на вакуумната система: вакуумни превключватели, сензори за налягане, устройства за измерване и контрол, предупредителни устройства.

Филтри и връзки (11)

Качествени филтри, маркучи и вакуумни дистрибутори - перфектно решение за предпазване на вакуум генератора от замърсяване и за свързване на вендузите към вакуумните генератори.

Богата гама вакуумни компоненти, включително: вакуумни вендузи, вакуум генератори – помпи и ежектори, специални хващачи, релета за вакуум и мониторинг, монтажни елементи и др. са налични в магазина на Ка Матик. С тях удовлетворявате нуждите от ергономично, прецизно и безопасно захващане на различни по вид, форма, материал и тип повърхност компоненти в разнообразни индустриални приложения.

За какво служи вакуумната техника

Вакуумна техника и технология на вакуума се използват за пръв път в началото на XX в. за производството на електрически осветителни тела. Оттогава до днес вакуумната техника изминава дълъг път, за да намери своето широко приложение в редица индустрии. Многообразието от вакуумно оборудване на пазара към момента е огромно – от сухи вакуумни помпи до ежекторни системи и кондензатори с вакуумен принцип на действие. Всички те имат своята уникална роля и отговарят на конкретните изисквания за всеки специфичен тип производство.

Вакуумните компоненти позволяват безопасно и ефективно захващане на детайли в автоматизирани процеси. Използват се най-често за връзка при роботизирани решения и автоматични вход/изход. Чрез използване на вакуумната технология чувствително се увеличава производителността в автомобилостроенето, дървообработването, пакетирането, производството на пластмасови детайли, слънчеви панели, обработката на метални листове, електрониката, CD/DVD.

Голямо е разнообразието от продукти, които могат да бъдат захванати, използвайки вакуум – като се започне от чувствителни малки предмети като електронни компоненти, силициеви пластини за фотоволтаични панели или компакт дискове до кашони и блистерни опаковки, а също така мебелни плоскости, тънки метални листи, стъкло.

Какви артикули ще откриете в раздел Вакуумна техника на Ka Matic

Вакуумната техника, която предлагаме и в частност вакуумните компоненти се използват за изграждане на индивидуални вакуумни системи. Продуктовата гама включва вендузи в различни форми, материали и размери за почти всяко приложение. Вакуумът се генерира пневматично с компактни ежектори или електрически с мощни вакуумни помпи. Гамата включва клапани за вакуум, монтажни елементи релета за мониторинг и контрол, както и други съставни компоненти и аксесоари от вакуумната система.  Можем да обобщим, че  раздел “Вакуумна техника” ще откриете както отделни вакуумни компоненти, така и комплексни захващащи решения на реномирания немски производител J.Schmalz GmbH, обособени в следните категории продукти:

 • Вендузи;
 • Специални хващачи;
 • Вакуумни генератори;
 • Клапани;
 • Монтажни елементи;
 • Филтри и връзки;
 • Вакуумни захващащи системи.

Те позволяват безпроблемното протичане на работните процеси, ефективното взаимодействие на отделните елементи от вакуумната система и гарантират повишената производителност във всички автоматизирани процеси.

Защо да използвате вакуумна техника във вашите работни процеси

Нашата вакуумна техника се характеризира с най-високо качество, енергийна ефективност и комуникативност: тя може да предостави данни за работните процеси в реално време, което прави работните операции още по-сигурни и прозрачни. Софтуерни решения са също налични, за да ви помогнат да се възползвате в пълна степен от потенциала на дигитализацията в автоматизацията. Що се отнася до вакуумните захващащи системи, те се доставят готови за свързване и интеграция. С тях оптимизирате процесите по товарене и разтоварване на машините, палетизиране и депалетизиране, повдигане, поставяне и пакетиране на стоки.

С помощта на компонентите в раздел вакуумна техник вие подпомагате автоматизираните си процеси и облекчавате вашите служители от тежестта на физическите усилия. Резултатът: по- ефективни, ергономични и устойчиви работни процеси. Богатата гама продукти намира приложение в различни по вид индустрии:

 • Пакетираща;
 • Металообработваща;
 • Дървообработваща;
 • Автомобилна;
 • Електронна;
 • Хранително-вкусова;
 • Логистика.

Защо да изберете вакуумна техника от Ка Матик

Като единствен лицензиран представител на J.Schmalz GmbH за България, Ка Матик предлага най-висок клас вакуумна техника с безкомпромисно немско качество. Във всяка област на автоматизацията клиентите на Schmalz получават артикули на световно ниво, квалифицирана помощ и иновативни решения. Продуктовата гама от вакуумни компоненти на Schmalz включва всичко, което ви е необходимо, за да се изгради напълно завършена вакуумна система. Ние, от Ка Матик, се гордеем и със своя висококвалифициран екип от специалисти в сферата. Те са винаги в готовност да предложат експертна консултация и ефективни решения при всяко клиентско запитване. Доверете ни се!