Магнет вентили

Богата асортимент от магнет вентили: с директно и пилотно управление, пинч магнет вентили, електромагнитни пилоти и бобини; висок клас електромагнитни вентили с голяма здравина и устойчивост.

2/2 вентили с директно управление (47)

Богата гама двупътни магнет вентили с директно управление, включително: нормално затворени, нормално отворени и сухи вентили.

3/2 вентили с директно управление (40)

Огромно многообразие от качествени и устойчиви 3/2 вентили с директно управление, включително: нормално отворени, нормално затворени и универсални магнетвентили.

3/2 микро вентили (6)

Многообразие от 3/2 микро вентили, включително нормално отворени, нормално затворени и универсални.

2/2 вентили с пилотно управление (23)

Богата гама 2/2 вентили с пилотно управление, включително: нормално отворени, нормално затворени, със сервоасистирано бутало и с асистирано повдигане на диафрагмата.

Коаксиални и пневматични вентили (15)

Богата гама коаксиални и пневматични вентили, включително: нормално отворени, нормално затворени, пропорционални, за високо напрежение и др.

Пинч магнет вентили (1)

Пинч магнет вентили с високо качество, налични в няколко основни версии, включително: нормално отворени, нормално затворени, с една- и две тръби.

Електромагнитни пилоти (3)

Електромагнитни пилоти, с тръба на стержена с размер Ø10 и Ø13 мм. Могат да бъдат с резбово или фланцово фиксиране.

Бобини (7)

Висококачествени бобини за магнетвентили в няколко серии, с възможност за лесно фиксиране и за електрическо свързване с помощта на кабел.

Аксесоари за магнет вентили (7)

Богата гама аксесоари за магнет вентили с разнообразни функции, включително: конектори, сферични кранове, таймери и плочи за електромагнитни вентили.

Резервни части за магнет вентили

Разнообразни качествени резервни части за магнет вентили на ACL - компоненти с изключително качество и висока надеждност.

Ка Матик предлага разнообразие от магнет вентили и бобини за вашите инсталации, произведени от реномирания италиански бранд ACL S.r.l. В раздела ще откриете висококачествени компоненти, с директно или пилотно управление, които могат да работят при нулево, или минимално диференциално налягане.

За какво служат магнет вентилите

Във всяка пневматична система сгъстеният въздух преминава от една точка в друга. Това обикновено се случва, за да се постигне движение на механични компоненти като пневматичен цилиндър или актуатор. Този компонент, съответно,  ще се движи напред или назад, нагоре или надолу, но в каквато и равнина да се случва движението, нужно е да се контролира от дебита на сгъстения въздух. За тази цел много пневматични системи използват електромагнитен вентил или контролен вентил.

Кои са най-често използваните магнет вентили

Двупътни или трипътни са класификациите за вентили, които се използват най-често в индустриалните приложения. Тези компоненти се дефинират от броя портове, които използват. Двупътните, както предполага името им, се състоят от два порта – входящ и изходящ. От друга страна, трипътните магнет вентили имат три порта. Тъй като тези компоненти поддържат различни нива на дебит, температурен обхват и налягане, важно е да разберете основните им различия преди да определите кой от тях е подходящ за вашето приложение.

Как да изберете правилния магнет вентил за вашата инсталация

Няколко са основните фактори, с които следва да се съобразите, когато избирате компонент. На първо място е необходимо да уточните дали присъединителните му отвори отговарят на условния му диаметър и съответно – на размерите на инсталацията, към която ще бъде монтиран. Друг важен параметър е неговата пропускателна способност и дебитът флуид, който може да преминава през него. Следващото важно уточнение засяга работното налягане, на което ще бъде подложен магнет вентилът. Спрямо типа газ, течност или флуид трябва правилно да се подбере и устойчивостта на материала, от който е направен артикулът (най-често това е месинг).

Какви видове магнет вентили ще откриете в раздела ни

В раздела ще откриете разнообразни по дизайн, характеристики, управление и приложение компоненти. Също така, тук имате на разположение подробно описание на техническите данни и параметрите на предлаганите от нас бобини и електромагнитни пилоти. Какви артикули предлагаме:

  • 2/2 вентили с директно управление;
  • 3/2 вентили с директно управление;
  • 2/2 вентили с пилотно управление;
  • Пинч магнетвентили;
  • Електромагнитни пилоти;
  • Бобини.

Защо да заложите на магнет вентили от Ka Matic

Ние, от Ка Матик, винаги се стремим да предлагаме висококачествени решения на разумни цени за вас и нуждите на вашия бизнес, насочени конкретно към изискванията на индустриалната автоматизация. Затова сме се доверили на продукти на доказан производител, покриващ най-високите стандарти за качество на пазара. Разгледайте продуктите ни онлайн или във физическия ни магазин в гр. Пловдив. Избирайки нашите магнет вентили и бобини, вие избирате артикули с доказан произход, които ви гарантират високи резултати и ефективност.