Електрически цилиндри

Качествени електрически цилиндри с дълъг експлоатационен срок, с налични различни по вид двигатели - стъпкови и серво мотори.

Разгледайте нашата богата гама електрически цилиндри в различни серии, електрически цилиндри с радиално- или аксиално свързан мотор, безпрътови ел. оси,  ремъчно задвижвани електрически оси. Ка Матик предлага електрически оси, които са снабдени със здраво тяло от екструдиран алуминиев профил, за оптимална твърдост и здравина. Налични са и различни по вид двигатели – стъпкови и серво мотори.

Какъв е принципът на работа на електрическите цилиндри

Електрическите цилиндри са изключително ефективни, тъй като с тяхна помощ се оптимизират работните процеси в пневматиката. Проектирани са за използване със степен на защита IP65. Тези устройства са познати още като електрически линейни актуатори, които преобразуват електроенергията в линейно механично движение. Принципът им на работа включва употребата на мотор, който завърта винт или шпиндел, а той от своя страна задвижва бутало или прът, прикрепен към него.

Ел. моторът е обикновено DC- или стъпков мотор, който е свързан към винта или шпиндела през скоростна кутия. Когато той се върти, винтът се завърта, в следствие на което буталото или прътът се задвижват в линейно движение. Посоката и скоростта на движението могат да бъдат контролирани като се настройват скоростта и посоката на мотора.

Използват се в широк спектър от приложения, като: роботика, индустриална автоматизация, медицинско оборудване, индустриални машини. За някои конкретни приложения, те са предпочитани пред хидравличните и пневматичните цилиндри, тъй като са по-точни, изискват по-малко усилия и средства за поддръжка, и са по-лесни за контрол.

Какви електрически цилиндри ще откриете в сайта на Ка Матик

В сайта ни ще откриете изключително качествени и надеждни компоненти на италианския производител Metal Work. Освен цилиндри, можете да разгледате и електрически оси с гъвкав дизайн и множество приложения. Въпреки че са изключително устойчиви на износване и натоварвания, не се препоръчва употребата им едновременно при висока скорост и високо натоварване. Налични са следните свързани компоненти в раздел цилиндри и оси:

  • Серия Electro ISO 15552
  • Серия Electro Round DC
  • Серия SHAK
  • Серия SHAK GANTRY
  • Серия SVAK
  • Безпрътов – серия SK

Защо да изберете компоненти от магазина на Ка Матик

При нас ще откриете задвижвания в разнообразни конфигурации, всеки от които се характеризира с гъвкав дизайн. Всеки от тях е снабден с предпазител, за да се избегнат потенциални проблеми. Работим само с най-добрите европейски и световни брандове, за да ви предоставим надеждни и качествени артикули с дълъг експлоатационен срок. Разполагаме с големи наличности, като при заявени онлайн или на тел. 032 677 772 конкретни компоненти, доставяме в максимално кратки срокове.