Пневматика

Пълна гама пневматични компоненти: цилиндри, пневмозадвижвания - ротационни и линейни, пневматични хващачи, пневморазпределители.

Актуатори (93)

Пълна гама пневматични актуатори от различен тип: цилиндри по стандарти ISO 15552, ISO 6432, ISO 21287; безпрътови и електрически цилиндри, ротационни и плъзгащи задвижвания, хидравлични спирачки.

Разпределители (33)

Богата гама качествени и надеждни разпредели с разнообразни присъединителни отвори, в линия и на плоча - самостоятелни-, серии от разпределители, вентилни острови и Fieldbus индустриални интерфейси.

Пневмоподготвящи групи (81)

Иновативни и надеждни пневмоподготвящи групи - Syntesi®, Skillair®, New deal, Bit и One; прецизни регулатори на налягане и релета за налягане и поток, с голям брой пневматични функции за изпълнение на огромен набор от задачи.

Фитинги (201)

Богат асортимент от фитинги с резби от M3 до 3/4" и за шлаухи с диаметър от 3 mm до 15 mm, изработени от различни материали за разнообразни индустриални приложения.

Фитинги с интегрирани функции (13)

Фитинги с интегрирани функции, включени в ултра модулната група Line On Line® с разнообразни опции за свързване: в паралел, в линия или комбинирано - паралелно и серийно.

Пневматични аксесоари (21)

Висок клас пневматични аксесоари, които изпълняват най-вече контролни и регулиращи функции, и са допълнение към основните пневматични компоненти като: цилиндри, фитинги, клапани.

Богатата гама от качествени пневматични компоненти, предлагани от Ка Матик включва: цилиндри, пневмозадвижвания – ротационни и линейни, пневемоподготвящи групи, пневматични хващачи, пневморазпределители, фитинги и аксесоари. Те гарантират ефективната и безпроблемна работа, с минимални времена за престой, на всяка пневматична система.

Какво представляват пневматичните системи

Пневматиката изучава всички технически приложения и принципа на работа на механизмите, които използват сгъстен въздух (или друг газ) за извършване на определена дейност. При пневматичните устройства най-често се използват бутала и различни видове клапани, за да се управляват потоците газ. Този тип компоненти намират широко приложение в промишлеността.

В най-общия случай пневматичните инсталации/инсталациите за сгъстен въздух/ се състоят от:

  • Генерация на сгъстен въздух;
  • Пречистване;
  • Разпределение;
  • Приложение.

Въздухът се генерира в компресор и посредством вентили се подава до изпълнителния механизъм – най-често пневматичен цилиндър, за да го задейства. Движението на газа се регулира от клапани и разпределител. За да бъде добре филтриран, подаването му в системата трябва да бъде контролирано. Ка Матик препоръчва винаги да избирате надеждни компоненти с безкомпромисно качество, за да гарантирате дългия експлоатационен живот на вашите пневматични механизми.

Преимущества на работата с пневматични системи

При този тип механизми силата и скоростта на цилиндрите могат да се регулират плавно. Газът, който представлява задвижваща среда, позволява добро охлаждане на всички движещи се части. Освен това малките пропуски в системата могат да доведат само до загуба на енергия, но не и до замърсяване на околната среда. Пневматичните компоненти и по-конкретно задвижванията са сравнително безопасни и прости в сравнение с електрическите такива, като същевременно позволяват развиването на много високи скорости.

Какви видове пневматични компоненти ще откриете в раздела ни

Ка Матик предлага богата гама пневматични компоненти на италианския производител Metal Work S.p.A.: цилиндри, пневмозадвижвания – ротационни и линейни, хващачи, пневморазпределители, пневмоподготвящи групи, фитинги за пневматика и пневматични аксесоари. В раздел ‘Пневматика” ще откриете и различни аксесоари за пневматиката като: дросели, бързоизпускащи клапани, регулатори на налягане в линия, двупътни и трипътни кранчета, логически елементи и много други.

Защо да изберете компонентите на Ка Матик

Ка Матик е дългогодишен партньор и единствен официален представител на Metal Work S.p.A. за България. При нас ще откриете огромно разнообразие от артикули за мониторинг и оптимизация на работата на вашите инсталации със сгъстен въздух. Възползвайте се от широката продуктова гама и изберете най-висок клас компоненти за правилно и ефективно функциониране и управление на вашите пневматични системи!