ONE

ONE - високо интегриран и изключително иновативен модул за подготовка на сгъстен въздух, който включва в себе си редица пневматични функции. Съдържа три отделни патента, които обхващат всички 39 права, за да бъде защитен от имитации.

ONE е високо интегриран, изключително иновативен модул за подготовка на сгъстения въздух, който включва в себе си редица пневматични функции. Той съдържа толкова много иновации, че защитата му от имитации е гарантирана не от един, а от цели 39 патента.

Какво отличава пневмоподготвяща група ONE

Пневматичната подготовка на въздуха остава непроменена в продължение на много години, докато Metal Work не представи устройството ONE. Обикновено съставните части на пневмоподготвящата група са свързани в единна цялост, напр. филтър/регулатор, спирателен вентил, разпределителен колектор, клапан за бавен старт, изпускателен клапан и превключвател за налягане. В тази конфигурация сглобяването отнема доста време и е тромав процес. Metal Work ONE подобрява съществуващите дизайни, като остава със същия компактен размер, независимо от конфигурацията.

Какви са предимствата за околната среда, които пневмоподготвяща група ONE предлага

Пневмоподготвящата група има тегло, с 25% по-ниско от конвенционалната сервизна единица, а това значително намалява количеството на използваните суровини. Друг съществен плюс е, че бобината с ниска мощност на включване/изключване и вентилът за бавен старт намаляват консумацията на енергия. Когато са разглобени, всички съставни части могат да бъдат рециклирани. Опаковката на пневмоподготвящата група е сведена до минимум в сравнение със закупуването на традиционно решение.

Какви опции са налични за устройството

От предната страна на пневмоподготвяща група ONE може да се постави регулируем превключвател за налягане, като могат да се добавят и LED индикатори в предната част на устройството, които да показват състоянието на превключвателя. Връзката към бавния старт (или електрическия клапан за включване/изключване) и от превключвателя за налягане се извършва чрез индустриален стандартен конектор M12. Какви други предимства са налични:

  • Отводняването на конденза може да бъде полу- или напълно автоматично;
  • Осигурени са отвори за монтаж, както и монтажна скоба;
  • Електрическият вентил за включване/изключване или бавен старт може също да действа като изпускателен клапан за понижаване на налягането в системата (заглушител е включен в долната част на пневмоподготвящата група);
  • Размерът на входния и изходния порт може да бъде определен от 1/4″ до 1″ плюс портовете с резба се въртят, за да позволят лесно монтиране към тръбопровода за подаване и доставка;
  • Предвидени са допълнителни портове за свързване (1/4″), един нерегулиран и два регулирани;
  • Филтрацията може да бъде 20um или 5um;
  • Индикаторът за блокиран филтър индикира кога филтърът трябва да бъде сменен. Смяната се извършва от предната страна на ONE пневмоподготвяща група, като се развие подаването на въздух автоматично се прекъсва;
  • Регулаторът може да бъде 0,5 до 2 бара, 0,5 до 4 бара или 0,5 до 8 бара;
  • Ръчният вкл./изкл. вентил може да се заключва с катинар; плюс има опция за електрически вкл./изкл;Клапан за бавен старт може да бъде включен в ONE устройството, настройката се извършва отпред.

Защо да закупите пневмоподготвяща група ONE от Ка Матик

Ка Матик е дългогодишен партньор на италианския бранд Metal Work. Като техен представител за България, се стремим да предлагаме пневматични компоненти, които отговарят на най-високите стандарти за качество и безопасност. Заповядайте в магазина ни в Пловдив, разгледайте богатата гама продукти и вземете необходимите ви артикули на максимално достъпни цени. Очакваме ви!