Хидравлични спирачки

Качествени и надеждни хидравлични спирачки за точно позициониране или прецизно регулиране скоростта на актуатора. Налични са варианти за използване успоредно на пневматичен цилиндър или комбиниран, хидравлично-пневматичен вариант.

Разгледайте нашите качествени и надеждни хидравлични спирачки – перфектно решение  за точно позициониране и прецизно регулиране на скоростта на актуатора. Има алтернативни варианти за използването им успоредно на пневматичен цилиндър или комбиниран хидравлично-пневматичен вариант.

Какво представляват хидравличните спирачки

Техният дизайн е относително опростен. Хидравлична течност, напр. спирачна течност, се съхранява в резервоар. Когато спирачният педал е натиснат, буталото в главния цилиндър избутва хидравличната течност през поредица от шлаухи и маркучи до спирачните механизми. Силата на течността кара спирачните накладки да се притискат към ротора или барабана, за да предизвикат забавяне или спиране движението на съответния компонент.

Хидравличните спирачки, пригодени за пневматичен актуатор, се използват по същия начин. Сгъстеният въздух се използва, за да задвижва бутало или друг механичен компонент, който е свързан към спирачната система. Когато сгъстеният въздух се освободи, течността преминава през спирачната система, карайки спирачните накладки да се задействат и забавят, или спират движението на компонента.

Какви видове хидравлични спирачки ще откриете на сайта

Компонентите, които предлагаме, се характеризират с изключителна стабилност, качество и издръжливост на натоварвания. В раздела ни ще откриете обособени две основни групи. Всяка от тях

  • Хидравличната спирачка BRK за цилиндри ISO 15552 – може да регулира скоростта и в двете посоки на движение;
  • Интегрираната хидравлична спирачка – характерно за това устройство е, че движещата и спиращата сила са съосни. По този начин не се генерират нежелателни странични моменти върху буталния прът и външни тела, свързани с него.

Какви са основните им предимства

Има няколко предимства при използването на тези компоненти в пневматичните актуатори. Те са изключително устойчиви на натоварвания, осигуряват прецизен контрол и са рентабилни по отношение на поддръжка. Кои са най-важните им преимущества:

  • Надеждност и издръжливост – създадени са да устояват на сила и износване, което ги прави перфектни за употреба в индустриални приложения;
  • Точен контрол – могат да бъдат много точно контролирани, което позволява точният и повтаряем контрол на движението при пневматичните актуатори;
  • Лесна поддръжка и поправка – те са относително лесни за поддръжка и поправка, което може да помогне за намаляване на времето за престой и да намали разходите за ремонти.

С какво се отличават хидравличните спирачки, предлагани от Ка Матик

Ние, от Ка Матик, държим на качеството и стабилността на нашите компоненти, както и на това те да запазват високата си ефективност и надеждност дори при високи натоварвания в предизвикателни работни среди. Убедете се в изключителните експлоатационни свойства на нашите артикули, като заявите своя компонент онлайн или на тел. 032 677 772.