Вакуумна подемна техника Jumbo

Вакуумни тръбни подемници Jumbo за бърза, ергономична, прецизна и интуитивна работа при преместване на тежки и обемни товари, с тегло до 300 кг, с помощта на вакуум.

Кашони, чували, варели, дървесни плоскости и много други приложения – вакуумният тръбен подемник Jumbo се справя с големи  задачи за кратко време. Интуитивната работа  позволява да премествате товари бързо, прецизно и винаги ергономично. Това е идеалният  помощник за товарене на машини, за зони за транспортиране и комисиониране и за много други приложения за повдигане.

Приложение

  • Бързо и често повдигане и преместване на детайли до 300 кг.
  • Работа с детайли като кашони, чували, варели, кофи и туби във вътрешната логистика
  • Зареждане и разтоварване на CNC обработващи центрове

Модулна система

Подемното устройство, управляващият модул, вакуумният хващач и генератора на вакуум на вакуумния тръбен подемник Jumbo могат да бъдат конфигурирани съгласно изискванията на клиента. Jumbo  се характеризира с неговото подемно устройство, което се свива и разтяга, когато повдигаме и спускаме товара. Голямата ефективна площ на захващане  осигурява сигурно захващане на детайла. Schmalz също така предлага обширен набор от аксесоари и пълна система от леки кранове при запитване

JumboFlex, JumboErgo и JumboSprint,  а също така и JumboFlex High-Stack и Jumbo Low-Stack се различават по формата и функцията на техните управляващи модули и са замислени за всеки случай и специфично приложение

1 – Подемно устройство

2 – Управляващ модул

3 – Вакуумен хващач

4 – Маркуч за вакуум

5 – Вакуумен генератор с аксесоари

6 – Кран

Диаграма Jumbo Модулна система

Видеа

Вакуумен тръбен подемник JumboErgo 200 при сглобяване на дървени панели за сглобяеми къщи

Мобилно комисиониране на пакети с тегло до 40 кг. с JumboFlex Picker

Вакуумен тръбен подемник JumboFlex 50: щадящо гърба пренасяне на хартиени чували с тегло до 50 кг

Вакуумен тръбен подемник JumboSprint Ex за повдигане на варели във взривоопасна среда

Вакуумен тръбен подемник JumboFlex за ергономично пренасяне на багаж на летище

JumboSprint пренася 50 кг чували със захар с лекота

Продукти

Вакуумна подемна техника Jumbo е изключително подходящо решение при необходимост от бързо и често повдигане и преместване на кашони, чували, варели, дървени (МДФ и ПДЧ) плоскости и много други приложения за товари с тегло до 300 кг. При тях процесът на захващане и повдигане се осъществява чрез вакуум. За сигурно захващане и повдигане не е необходим телфер, манипулатор или цилиндър. Тяхната цялостна концепция и дизайн са съобразени с последните познания в ергономията. Затова по-улеснените и безопасни работни процеси са гарантирани с тръбните подемници Jumbo.

Какви са предимствата на вакуумни подемници Jumbo

Тяхното устройство може лесно да бъде адаптирано към индивидуалните изисквания. То предлага различни основни компоненти, които могат да бъдат комбинирани в множество варианти и сглобени на модулен принцип. Обратният клапан с бързо задействане и вендузата с голяма всмукателна площ предотвратяват падането на товара, дори при отпадане на захранващото напрежение. Вакуумните тръбни подемници отговарят на всички правила за безопасна работа съгласно BGR/BGV 500.

Какви видове вакуумни тръбни подемници ще откриете на страницата

Вакуумните тръбни подемници от Schmalz, предлагани от Ка Матик, осигуряват безопасно и удобно боравене с различни по вид товари, благодарение на прецизно регулируемата, въртяща се ръкохватка. Техния модулен дизайн, множеството опции за захващане и аксесоарите за изпълнение повишават мотивацията на служителите и минимизират свързаните с работата мускулно-скелетни нарушения. Повдигащият блок, работният блок, вакуумните хващачи и вакуум генераторът на вакуумно тръбните подемници Jumbo могат да бъдат конфигурирани спрямо спецификациите на клиента. Какви разновидности на приспособлението предлагаме:

  • JumboFlex;
  • JumboErgo;
  • JumboSprint;
  • JumboSprint EX;
  • JumboFlex Picker;
  • JumboFlex High-Stack;
  • Jumbo Low-Stack.

Защо да изберете вакуумните тръбни подемници от серия Jumbo

С тези приспособления вие си гарантирате повишена производителност чрез намалено време за обработка и зареждане, както и безопасно и безвредно захващане с помощта на вакуум. Един – единствен работник може с лекота да борави с товари до 300 кг., без риск от травми и наранявания. Това повишава значително не само ефективността на работата, но и личната мотивация на служителите.