Вакуумна Подемна Техника

Усещане за Формула 1 с вакуумен подемник VacuMaster Comfort

Усещане за Формула 1 с вакуумен подемник VacuMaster Comfort

Schmalz ревизира изцяло доказания вакуумен подемник VacuMaster Comfort за товари до макс. 750 кг: С оптимизираното управляващо устройство, с ергономичен дизайн и новопроектиран контролен панел, потребителят може да управлява уреда за вакуумно повдигане удобно и интуитивно.

С новия контролен блок за своето изпитано и тествано вакуумно подемно устройство VacuMaster Comfort, J. Schmalz GmbH показва, че добрият, внимателно обмислен дизайн не важи само за външния вид. Панелът, служещ за за управление на всички функции на устройството, както и за управление движението на верижния телфер, изглежда като елегантен волан на състезателна кола от Формула 1. Ергономично оформената, широка ръчка за управление намалява усилието, необходимо за манипулиране, и позволява щадяща здравето работа. Интуитивната, удобна за потребителя работа се осигурява и от опростения дизайн на контролния блок с два реда бутони: потребителят може ясно да зададе отделните функции с помощта на цветни бутони със символи. Това намалява риска от грешки при работа.

Потребителят активира вакуума със зеления контролен бутон и го деактивира, като натисне двата червени превключвателя едновременно. Сивият сензор за движение контролира движението нагоре и надолу на верижния телфер с две скорости за всяка посока. В зависимост от версията, операторът на помощното средство за повдигане активира накланяне (VacuMaster Comfort 90), обръщане (VacuMaster Comfort 180) или завъртане (VacuMaster Window Comfort) на товара със синия бутон. И ако нещо се обърка, Schmalz е инсталирал централно авариен стоп бутон, който може да се използва за спиране на движението нагоре и надолу и, ако е необходимо, накланянето, обръщането или завъртането.

Новият контролен панел заменя предишната версия и се предлага в три варианта: с фиксиран панел, с непрекъснато регулиране на работната височина или вариант с регулиране на работната височина и накланяне на контролния панел. С опционалната функция за регулиране и накланяне, се позволява ергономично боравене дори във високи или ниски позиции. Контролните панели са част от широката модулна система на вакуумен подемник VacuMaster Comfort в различни дължини.