Безпрътови цилиндри

Голямо разнообразие от безпрътови цилиндри в различни конфигурации с диаметри от 6 mm до 200 mm и с различни варианти на уплътнение: NBR, PU или FKM/FPM уплътнения, спрямо изискванията на приложението.

Категорията включва безпрътови цилиндри в различни конфигурации, с диаметри от 6 ÷ 200 mm. Ка Матик предлага пълна гама актуатори от различен тип; стандартната серия се състои от широка гама в различни изпълнения, за да удовлетвори всички приложения в автоматизацията. Всички варианти са с NBR, полиуретанови или FKM/FPM уплътнения, изпълнени от различен материал и покритие, в зависимост от приложението.

Какво предствляват безпрътовите цилиндри

Безпрътовите, както подсказва името, са пневматични компоненти, които нямат бутален прът, който да излиза извън цилиндъра. Вместо това те използват вътрешен механизъм, като ремък или кабел, за предаване на сила от буталото към товара. Този дизайн осигурява няколко предимства, включително:

  • повишена скорост;
  • намален отпечатък;
  • подобрена надеждност.

Как функционират безпрътовите цилиндри

Безпрътовите пневматични компоненти използват силата на бутало, което се движи напред-назад вътре в затвореното тяло. То е свързано с вътрешен механизъм: ремък или кабел, който преминава по дължината на цилиндъра. Той е свързан с товар и когато буталото се движи, пренася сила към товара. Могат да бъдат едно- или двойно действащи, като последният има връщащ механизъм за прибиране на буталото. Също така могат да бъдат с направляващи или без, в зависимост от приложението.

Какви са предимствата на безпрътовите цилиндри

Те са пневматичен компонент, който може да осигури високоскоростно, дългоходово движение в компактни размери. Дизайнът на техния вътрешен механизъм предлага сериозни предимства пред традиционните артикули, включително: повишена скорост, намалено триене и повишена надеждност.

Защо да изберете продуктите на Ка Матик

Нашите пневматични компоненти са произведени от италианския бранд Metal Work и са с доказани експлоатационни качества. Те са изключително стабилни и надеждни, съобразени с всички стандарти за безопасност. В магазина ни в гр. Пловдив ще откриете високи наличности на качествени компоненти за пневматични системи, предлагани на разумни цени.