Цангови фитинги за хранителна среда Серия F-E Plus

Богата гама цангови фитинги за хранителна среда Серия F-E Plus - преизползваеми, с изключителна корозионна устойчивост и подходящи за хранителна среда.

С цангови фитинги за хранителна среда Серия F-E Plus вие добавяте всички предимства на push-in фитингите също и към хранителната индустрия. Както е известно, push-in фитингите, произведени от Metal Work, могат да бъдат преизползвани хиляди пъти, без това да наруши пневматичната и механичната им плътност и устойчивост. Усъвършенстваният профил на затягащата пружина задържа шлауха, без да го срязва или деформира. Характерна особеност на F-E Plus фитингите е употребата на материали и омаслители, които са избрани заради специфичната им сфера на приложение.
Всички месингови компоненти преминават през процес на очистване от олово, който се състои в премахване на оловото повърхностния слой на фитинга; уплътненията са направени от специален FDA-одобрен Viton®.

От какви материали са направени цангови фитинги за хранителна среда серия F-E Plus

Материалите, от които са израбитени фитингите от серията, са подходящи за употреба при високи температури и в контакт с вода. Фитингът може да се използва при 150°C в зависимост от избора на материали, което го прави идеален за употреба в приложения с високи температури. Резбите са цилиндрични и О-пръстените под главата осигуряват пневматично уплътнение. Това предотвратява необходимостта от уплътнения (напр. Teflon®), който може да освободи твърди частици при завиване и развиване, а това би замърсило средата на флуида. Нашите фитинги могат да бъдат навивани и развивани много на брой пъти и да останат с все така чисто пневматично уплътнение. В допълнение към предлаганата стандартна гама, много други конфигурации могат да бъдат създадени по предварителна заявка.

От какви компоненти се състоят цангови фитинги за хранителна среда серия F-E Plus

Фитингите от серията се състоят от следните  компоненти:

  • Освобождаваща втулка: PPSU;
  • Заключваща втулка: PPSU;
  • Тяло: безоловен месинг, обработен с екологично чиста интерметална сплав;
  • Затягаща пружина: неръждаема стомана;
  • Поддържащ пружинен пръстен: PPSU;
  • Уплътнение: FDA-одобрен Viton®.

Какви са основните предимства на фитниги серия F-E Plus

Фитингите от серията имат стабилно уплътняващ O-пръстен под главата и могат да  се завинтват и развиват произволен брой пъти, без това да причини повреди и захабяване. С тях ще избегнете опасността някакви частици от Teflon® или друг вид уплътнител  да замърсят работния флуид. Фитингите са с изключителна корозионна резистентност благодарение на  интерметалната сплав, отложена на повърхността, и Viton® са съвместими с много на брой вещества.