Турбинни вакуумни помпи

Турбинни вакуумни помпи за големи дебити/обеми на засмукване при ниски нива на вакуума. Оптималният вакуум генератор за захващане на порести детайли.

Огромният капацитет на засмукване на нашите турбинни вакуумни помпи компенсира всякакви течове и ги прави незаменими в приложения по захващане на порести материали. Те се отличават с:

  • Голям дебит на засмукване при ниски нива на вакуума
  • Допълнително честотно регулиране и електропневматично реверсиране
  • Идеално решение за порести детайли

Предимства на турбинните вакуумни помпи

Турбините осигуряват много високи нива на засмукване, благодарение на големия обем на въздушния канал и специалната форма на остриетата. Освен огромния дебит на засмукване, те се характеризират с висока компенсация на течовете и евакуация на големи обеми за кратко време. Материалът, от който са изработени, гарантира за плавното протичане на работните процеси, без вибрации.

Какви видове търбинни вакуумни помпи има

Различаваме два базови типа турбинни вакуумни помпи:

  • Турбинни вакуумни помпи – турбинните вакуумни помпи са или с директно задвижване, или честотно регулирани. Използват се най-вече за захващане на порести детайли (ПДЧ плоскости, торби, и др.). Честотно контролираните турбинни вакуумни помпи могат да се настроят индивидуално чрез контролиране на скоростта на двигателя и респективно – нивата на засмукване.
  • Турбинни вакуумни помпи с реверсиране – турбинни вакуумни помпи с електро-пневматично реверсиране за контрол на засмукването, издухването и неутралната позиция. Използват се за захващане на плътни детайли, които трябва да бъдат повдигани и поставяни бързо.