Вакуумни лапи за ръчна работа

Качествени и устойчиви вакуумни лапи за ръчна работа, за захващане на малки и средни по размер детайли от дърво при процесите на ръчно обработване.

Вакуумни лапи за ръчна работа Multi-Clamp са вакуумна система за захващане, която позволява малки и средни по размер детайли да бъдат захванати удобно в процесите на обработка. Така детайлите могат да бъдат обработвани от всички страни само с едно захващане. Това е идеалното решение за дървообработка за малки цехове и предприятия, или дърводелски работилници, при които материалът се обработва основно на ръка.

Какви са предимствата на Multi-Clamp вакуумни плочи

Вакуумната плоча Multi-Clamp е перфектно решение за за затягане на малки и средни детайли за ръчна обработка или монтаж. Долната вакуумна зона фиксира вакуумната плоча към работната маса, докато вакуумът от горната страна фиксира детайла. Версията VC-M-SP е с интегрирано генериране на вакуум чрез принципа на Вентури, а версия VC-M-SPV – с връзка за външна вакуумна помпа за самостоятелно използване навсякъде.
Вакуумната плоча Multi-Clamp е доста по-деликатна към детайла от конвенционалните системи за затягане, благодарение на меките фрикционни и уплътнителни материали. Интегрираното генериране на вакуум във версия VC-M-SP прави допълнителната вакуумна помпа ненужна. Още предимства, които можем да посочим: лесна е за работа, универсално приложима и готова за директна употреба

С какво се характеризира Multi-Clamp основа

Multi-Clamp система VC-M / VC-M-V захваща малки и средни детайли без усилие като прави възможна обработката на детайли от всички страни с функция за безкрайно въртене и накланяне. Версия VC-M е с интегрирано генериране на вакуум чрез принципа на Вентури и може да работи с всякакъв тип конвенционално захранване със сгъстен въздух. Версия VC-M-V с връзка за външна вакуумна помпа за самостоятелно използване навсякъде. VC-M-V може да се фиксира към масата чрез вакуум, докато VC-M се фиксира механично.
Multi-Clamp системата е по-деликатна към детайла от конвенционалните системи за затягане, благодарение на меките фрикционни и уплътнителни материали. Интегрираното генериране на вакуум във версията VC-M прави допълнителната вакуумна помпа ненужна. Системата позволява гъвкава 5-странна обработка, тъй като Multi-Base може да се върти безкрайно (360°) и да се накланя осово (90°). Multi-Clamp вакуумната плоча също може да се използва индивидуално. Акценти:

  • Лесно се завърта на 360° и да се накланя около оста си до 90°, позволявайки гъвкава работа от всеки ъгъл;
  • Различни вакуумни плочи са налични, за да отговарят на приложението;
  • Затягащ лост за бърза смяна на вакуумната плоча Multi-Clamp;
  • Здрава основа, изработена от метал;
  • Фиксирането към работната маса е възможно механично или посредством вакуум;
  • Генериране на вакуум опционално интегрирано и генерирано от сгъстен въздух или външна вакуумна помпа.

Какви са спецификите на Multi-Clamp вакуумна помпа

VC-M-PU вакуумна помпа е перфектна за използване в комбинация с Schmalz Multi-Clamp. Благодарение на компактния и стабилен дизайн, и мощността ѝ, помпата е подходяща за множество допълнителни приложения. Снабдена е с plug-and-play решение благодарение на вакуумна връзка чрез съединител за бързо свързване и захранване с променлив ток. Интегрираният манометър позволява бързо разчитане на нивата на вакуума, а кабелният барабан предотвратява увисването на разхлабени кабели. Ергономичният ѝ дизайн е оптимизиран за мобилна употреба на работното място.