Пневматика

Дебитомери Серия Flux 1 и 2

Дебитомери Серия Flux 1 и 2

Дебитомери Серия Flux 1 и 2 са новото попълнение в гамата разходомери от Серия FLUX на Metal Work, която се разширява с въвеждането на новите размери 1 и 2, с дебити съответно – до 2000 Nl / min и до 4000 Nl / min.

Основният корпус е изработен от анодизиран алуминий, върху който е монтирана електрониката за измерване и управление.

На входа на всеки дебитомер FLUX е монтирано устройство за линеаризиране на потока, което гарантира отлична точност на измерване, без особени спадове на налягането.

Дебитомери FLUX 1 и 2 могат да се монтират във всякаква позиция и да се инсталират поотделно, или да се поставят в модул за обработка на въздуха от серията Syntesi.

Предлагат се във версии със- или без дисплей, и двата с конектор M12 за захранване – с напрежение в диапазон от 12 VDC (-10%) и 24 VDC (+ 30%) – и управление на сигнала.
Версиите с дисплей разполагат и с датчик за налягане и температура.

На дисплея се визуализират стойности за дебит, налягане и температура, както и графики на моментни и кумулативни стойности. Електрическата мощност, използвана за генериране на измерения поток, също се изчислява и показва.

От гледна точка на комуникацията, дебитомерите FLUX 1 и 2 имат PNP цифров изход – конфигурируем за дебит, налягане или обща консумация – и аналогов изход, който може да бъде настроен за напрежение (0-10 VDC), или за ток (4 -20 mA).
Предлагат се и версии с IO-Link интерфейс с подобни характеристики.

Освен това тези нови размери са подходящи за използване със сгъстен въздух или инертни газове, и имат степен на защита IP65.