Пневматика

Нови скреперни уплътнения за бутален прът на цилиндри ISO 15552

Нови скреперни уплътнения за бутален прът на цилиндри ISO 15552

Нови скреперни уплътнения за бутален прът на цилиндри ISO 15552 – това е новото решение за серията цилиндри ISO 15552 на Metal Work, която се разширява с две нови допълнителни уплътнения за бутален прът, подходящи за враждебни среди.

Първият тип, наречен HARD PU и различим по крайната буква “R” в кода на цилиндъра, е направен от твърд полиуретан (58 Sh D). Този вид уплътнение е подходящо за употреба в средно тежки условия на работа, в присъствието на мръсотия и ниски температури, като напр. селскостопанския и транспортния сектор. Този тип уплътнение води до повишаване на триенето при плъзгане, следователно не се предлага еднодействаща версия или версия с грес за приплъзване. Цилиндрите, на които могат да се монтират този тип скрепери, се предлагат и с останалите уплътнения от полиуретан (от ø32 до ø125) и NBR (за ø160 и ø200).
За тези, които се нуждаят от по-голям скрапинг ефект, се въвежда и METAL версията, различима по крайната буква “M” в кода на цилиндъра, характеризираща се с наличието на специално проектиран метален скрапинг елемент. Това уплътнение е подходящо за употреба в приложения високо натоварване, с наличие на твърди замърсители и високи температури, например във фабрики за цимент, леярни или в транспортния сектор. Цилиндрите, на които могат да се монтират този тип скрепери, се предлагат и с уплътнения, направени от FKM / FPM.