Пневматика

Електрическа ос с винтово задвижване Серия Elektro SK0

Електрическа ос с винтово задвижване Серия Elektro SK0

Гамата електрически оси на Metal Work се разширява с въвеждането на нова Електрическа ос с винтово задвижване Серия Elektro SK0, която се характеризира с изключителна компактност и лекота.

Основното тяло е направено с помощта на екструзия и в него има два “V-образни” водача, по които се плъзга движеща се каретка, снабдена с две устойчиви на износване подложки от ацетална смола. Луфтът между подложките може да се регулира с помощта на винтове, поставени отстрани на каретката, които могат да се използват за компенсиране на луфтовете, възникнали в резултат от износване.

Благодарение на опората на подложката, каретката предава само аксиални сили към захранващата система, която се състои от самосмазваща се технополимерна гайка и водещ винт от неръждаема стомана. На всяка страна от тялото има по два слота за фиксиране на магнитните сензори.

Електрическата ос SK0 може да се достави със стъпкови и безчеткови мотори, с моторна спирачка и/или вграден енкодер, като опция. Тази ос винаги може да бъде доставена без моторно задвижване или с модули за свързване с други двигатели от търговската мрежа.