Вакуумни Лапи

Вакуумни лапи VCBL-B-HD и VCBL-S6-HD – универсално решение за конзолни системи на Biesse и SCM

Вакуумни лапи VCBL-B-HD и VCBL-S6-HD - универсално решение за конзолни системи на Biesse и SCM

Schmalz разработи нови системи за вакуумно захващане за CNC обработващи центрове от Biesse и SCM Morbidelli. Вакуумни лапи VCBL-B-HD и VCBL-S6-HD са с гъвкава употреба и могат да се използват за фиксиране на деликатни компоненти, а също така за взискателно масивно дърво и материали с твърди повърхности. Тяхната версия за тежки условия на работа осигурява още по-голяма надеждност и ефективност.

Алуминият е здрав. Затова Schmalz представя своята вакуумна система за захващане за конзолни маси от Biesse и SCM Morbidelli, в ново, сребристо покритие, изработена от лекия метал. Вакуумните лапи VCBL-B-HD и VCBL-S6-HD са подходящи, като система за вакуумно захващане без маркуч, за огромно разнообразие от детайли. Специална характеристика: те захващат много тънки компоненти, а също така тежко и масивно дърво – дори с груба повърхност.

Вакуумният експерт е оптимизирал оборудването за захващане за високи сили на срязване, когато се обработва материали с висока плътност като напр. HPL ламинати (ламинати високо налягане) и ламинати. Вакуумните вендузи и закрепванията за вакууми вендузи могат да бъдат завинтени заедно – за още по голяма стабилност по време на производствените процеси. Благодарение на силния захват и поемане на страничните сили, цеховете по дървообработване могат да фиксират детайлите надеждно и да избегнат брак.

Благодарение на интегрирания сензорен клапан, вакуумните лапи, които не са необходими, могат да останат на машинната маса, което намалява от времето за настройка. Оборудването за захващане е също подходящо за широк спектър от приложения. Въртящата се вакуумна плоча се адаптира към различната форма на детайлите. Гъвкавото уплътнение позволява захващане на груби повърхности и при повреда може лесно да се замени, без да е необходимо потребителите да заменят цялата вакуумна лапа.

Две системи, много възможности

Вакуумните блокове VCBL-B-HD за системи от Biesse са налични с височина 48 мм и 74 мм. Вакуумните лапи VCBL-S6-HD са подходящи за обработващи системи от SCM Morbidelli. Те са с височина 75 мм или 110 мм. С подходящите аксесоари те също могат да се използват за машинни маси Flexmatic с автоматично позициониране и Start-Pilot с регистриране на позиция.