Пневматика

Електрически ротационен актуатор Серия Elektro RBA

Електрически ротационен актуатор Серия Elektro RBA

Metal Work разширява гамата си от компоненти от Серия Elektro с въвеждането на новите компактни ротационни актуатори Серия RBA, които позволяват непрекъснато въртене и в двете посоки.

Новият Elektro RBA осигурява предаването на въртеливо движение с помощта на зъбен ремък с регулируемо обтягане. Може да се използва и като ротационен елемент, поставен в портал, и като самостоятелно решение, което може да се използва – например – като въртяща маса. Въртящият се механизъм има проходен отвор, който позволява преминаването на шлаухи и кабели, като по този начин се улеснява интеграцията с други устройства.

Стандартното задвижване на Elektro RBA дава възможност за избор между безчетков мотор и стъпков мотор с енкодер. И двете версии са налични със спирачка. Както винаги, възможно е да се закупи компонента дори без мотор или с интерфейси за приложение с други видове мотори, налични на пазара.

Въртящият се фланец може да се постави на същата страна като мотора, на противоположната страна, или и на двете страни, за да отговаря на изискванията на приложението.