Вакуумна Техника

Изпразването на контейнери в bin-picking приложения вече е лесно

Изпразването на контейнери в bin-picking приложения вече е лесно

Schmalz представя серия от нови решения за сложната задача на автоматизирани bin-picking приложения, която включва готови за свързване комплекти, които могат да бъдат инсталирани интуитивно, както и нова вендуза, която се адаптира идеално към детайла, благодарение на тънкия си уплътняващ ръб. Всички тези решения са перфектни за леки роботи и коботи.

Комплектът за наблюдение и захващане 3D-R, цялостно решение, което включва всички аксесоари за ефективни bin-picking приложения, е фокусът на последните иновации от Schmalz. В сравнение с конвенционалните решения на пазара, той може да бъде пуснат в експлоатация много бързо – без задълбочени предварителни познания по роботика и за по-малко от половин ден. На потребителя се доставят всички необходими компоненти, които са готови за свързване, включително: комплект за свързване, съответстващ на типа робот, електрически вакуумен генератор ECBPi, хващач с удължител за свързване с подходящите вендузи и система за 3D-камера и софтуер. Това позволява системата да бъде настроена и контролирана лесно, и bin-picking процесът да се извършва плавно, и без сблъсъци.

Schmalz също така разработи Bin-Picker SBPG, който се предлага отделно и също е готов за свързване. Освен това генерирането на вакуум вече е интегрирано. С ниското си тегло от само няколкостотин грама, той е особено подходящ за стационарни задачи по захващане с колаборативни роботи. Големият обем на засмукване осигурява бързо и сигурно захващане, дори и при неуплътнени части. Захващащото устройство изважда надеждно детайлите от контейнера, независимо дали са депозирани произволно, или сортирани предварително. Устройството за бърза смяна на вендузи и задвижващи механизми осигурява още повече гъвкавост при захващане. Schmalz предлага и допълнителен въртящ се модул за SBPG, който позволява надеждно изваждане, дори в ъглите и при дълбоки контейнери. По този начин обхватът на робота се увеличава още повече. Благодарение на интелигентното реле за вакуум и налягане VSi, процесът на захващане се наблюдава непрекъснато, което позволява възможно най-кратки времена на цикъла.

Schmalz завършва своите нови продукти за bin-picking приложения с новата вендуза SVE. SVE е идеалното допълнение към Bin-Picker SBPG. Със своята форма на камбана и много тънък, мек уплътняващ ръб, тя се адаптира перфектно към ъгли, ръбове и други повърхности със свободна форма. Флаконите със спрей, например, могат да бъдат захванати надеждно, максимално плътно и с висока сила на захвата.