Metal Work е индустриална група, специализирана в проектирането, производството и маркетинга на компоненти за автоматизация, със седалище в Кончесио, провинция Бреша, Италия. Групата се състои от 59 компании, разположени по цял свят.

Продуктова гама

Metal Work S.p.A. – компанията майка, основана през 1967, постепенно и устойчиво разширява своето производство и търговска структура, за да се превърне в едно от най-значимите предприятия в сектора на пневматиката за автоматизация. Предлага продуктова гама в пет основни линии:

  • актуатори;
  • вентили;
  • групи за пневмоподготовка;
  • фитинги;
  • хващачи.

Metal Work постоянно търси решения и продукти, които да отговарят на новите изисквания на пазара. Това се отразява в непрекъснатото разширяване на продуктовата гама и разработването на нови приложения и персонализирани решения. През последните години предлагането се разшири и включва производството на електрически компоненти и вакуумни технологии.

Качество

В момента над 500 служители работят в съоръженията на Кончесио (BS), докато италианската и чуждестранна търговска структура се състои от над 800 души. От 1992 г. Metal Work е сертифицирана по ISO 9001. През 2000 г. е добавена сертификация на системата за управление на околната среда по ISO 14001. През 2007 г. Metal Work прилага британския стандарт OHSAS 18001, за да осигури система за управление на здравето и безопасността на работниците, като по-късно преминава към ISO 45001 през 2019 г. Всички споменати сертификати са издадени от немския сертифициращ орган DEKRA ITS, акредитиран от TGA. От 2016 г. Metal Work е сертифицирана и като Elite, проект на Borsa Italiana в сътрудничество с Министерството на икономиката и финансите, Confindustria и ABI, предназначен да подпомага растежа на малките и средни предприятия.

Устойчивост

Устойчивостта винаги е била част от културата на компанията. Устойчивите практики от икономическа, социална и екологична гледна точка са описани в наскоро публикувания Доклад за устойчивост за 2022 г. Поради тази причина в офисите и фабриките на компанията са възприети промени в полза на екологичната устойчивост.