Ка Матик предлага голямо разнообразие от алуминиеви профили и системи алуминиеви профили, покриващи пълната гама от компоненти и аксесоари, които са ви нужни, за да обезпечите всякакви нужди на съвременната индустрия. Потенциалът за приложение на тези продукти и аксесоари на практика е неограничен, благодарение на надеждността и гъвкавостта им. Освен употребата им за строителство и промишлени машини, тези системи впечатляват с това, че с тях могат да се изграждат цялостни системи, работни станции, както и лентови транспортьори с регулируема височина и наклон.

Модулните системи алуминиеви профили, които предлагаме, са едни от най-икономичните и гъвкави системи за изграждане на конструкции. Тяхната употребата прави възможно фазите на проектиране и конструиране да вървят ръка за ръка. Конструкциите, базирани на такива модулни системи не изискват заваряване и боядисване. Евентуални промени на по-късен етап не са проблем заради лекотата, с която конструкцията може да бъде разглобена, а остатъчният материал може да бъде използван отново. Това е възможно благодарение на огромните предимства, които предлага алуминият в сравнение с другите типове материали, като например стоманата.

Какви са предимствата на индустриалните алуминиеви профили от Ка Матик

Нашите системи профили позволяват изграждането на компоненти като рамки за машини, ергономични работни станции, лентови транспортьори, рафтове или предпазни ограждения без сериозно планиране, и в най-кратки срокове. Индивидуалните компоненти преминават през щателни проверки и благодарение на обстойните технически данни, можем да ви предложим опции за дизайн, които отговарят на най-високите изисквания за качество и устойчивост. Услугите ни са изцяло съобразени с потребностите на клиента, а модулните ни системи предлагат всичко, от което се нуждаете, за да създадете ефективна работна среда. Предимствата на индустриалните компоненти на Ка Матик са неоспорими:

  • Гъвкавост: стандартизирани компоненти, добре проектирана технология за свързване;
  • Функционалност: елементи, които се съчетават точно един с друг;
  • Безопасност: способност за поемане на големи сили поради здравината на профилите и стабилните свързващи елементи; пълно съответствие с общоприетите стандарти и разпоредби;
  • Бързина: кратки срокове за изпълнение и доставка;
  • Икономичност: адаптивността на профилите позволява бърза и ефективна реконфигурация на структурите, така че да могат да се преизползват, като същевременно отговарят на променящите се производствени нужди.

Основни характеристики на индустриалните алуминиеви профили

За да сте наясно какъв точно тип алуминиеви профили са ви необходими, трябва добре да познавате техните характеристики и дизайна им. Три са основните геометрични специфики, които ще ви помогнат да разберете дали компонентите отговарят на нуждите на вашето приложение:

  • Модулен размер: Всяка линия се основава на предимно квадратни профили с външен размер 20, 30, 40, 50 или 60 мм. Непрекъснати слотове минават по четирите им страни.
  • Размер на канала: Размерът и капацитетът на носене на товара се повишава паралелно с модулните размери. Повечето профилни връзки са анкерирани в самия канал. Каналът също така служи като точка за закрепване на панелни елементи.
  • Диаметър на отвора: Основният отвор предлага стабилна точка на закрепване в челните повърхности на алуминиевите профили. Този отвор може да се използва като основа за последващо нарязване на резба.

Разновидности на линиите алуминиеви профили

Налични са различни линии алуминиеви профили, напр. стандартна или тежка. Те варират по отношение на тегло, оптимизация на материала, товароносимост, максимално натоварване на опън.

1. Компактни алуминиеви профили за прецизна работа

Те са с модулни размери от 20 мм и са идеални за конструкции с оптимизирано тегло с всякакви размери. Могат да бъдат използвани за създаване на усъвършенствани, стабилни и гъвкави приложения. Малките външни размери правят тези профили особено подходящи за спестяващи място и компактни приспособления, капаци и оборудване за захващане. Тяхната ниска консумация на материал означава, че също така те пестят ресурси. Тези компоненти са налични с отворени или затворени канали. Затворените канали елиминират проблема с натрупване на мръсотия вътре в тях.

2. Лека алтернатива на алуминиеви профили

Те са с модулни размери от 30 мм и са идеални за всички видове конструкции с оптимизирано тегло. Използването им улеснява адаптирането на материалите към съответната задача, а и можете да разчитате на елегантен, здрав дизайн. Тук също можете да избирате между отворени и затворени канали. Последните са по-лесни за почистване и имат изключителна естетика.

3. Универсални и здрави алуминиеви профили за всякакви приложения

Характеризират се с модулни размери 40 мм са най-използваните в световен мащаб. Тяхната многофункционалност ги прави перфектен избор за машини и системи с всякакви размери. Благодарение на дизайна им, тези индустриални алуминиеви профили са леки и здрави, предлагат употреба в широк спектър от приложения и продължителен сервизен живот. Тези здрави компоненти за конструкции с оптимизирано натоварване също са налични с отворени или затворени канали. Профилите със затворени канали са особено лесни за почистване и могат да се комбинират с обичайните профили.

4. Алуминиеви профили с повишена товароносимост за здрави конструкции

Профилите с модулни размери от 50 мм са идеално решение за носещи профилни конструкции. Техните канали с широчина от 10 мм позволява работа с аксесоари с размер на резбата M8. Този повишен капацитет на товароносимост може да се използва изцяло, благодарение на здравите страни на каналите. Предлагат се различни напречни сечения за алуминиеви профили. Тези с оптимизирано тегло могат да се използват в зони с по-ниски натоварвания. Челните повърхности и набраздените страни на компонентите могат да бъдат затворени с подходящи пластмасови капачки и покриващи профили.

5. Изключително здрава опция за приложения за носене на товари

Когато става въпрос за създаване на здрави, стабилни рамкови структури за големи натоварвания, тази линия профили с модулни размери от 60 мм са идеалният избор. Това е най-силната и устойчива линия продукти и благодарение на силата и здравината на страните им, е възможно натоварване на опън до 10 000 N на винтова връзка. Освен това, наклонът на страните на алуминиевия жлеб надолу в канала осигурява отлична устойчивост на загуба на предварително натоварване.

6. Алуминиеви профили оптимизирани за елегантност и чистота

Конструкциите, базирани на тази линия демонстрират възможно най-добрата комбинация от елегантност и чистота. Минимизираният радиус на ъглите води до безпроблемна връзка между профилите, без изпъкнали ръбове. С тях се произвеждат конструкции, които са лесни за почистване, а замърсяванията няма никакъв шанс да се натрупат по повърхността на компонентите. Затова тези профили са перфектни за изграждане на машини и системи, които трябва да бъдат безупречно чисти. Продуктите от тази линия са налични с отворени и затворени канали, и са перфектни за приложения в стерилни помещения.

7. Профилни тръби за лийн фабрично оборудване

Освен конструкциите профили, алуминиевите тръби са друг популярен тип профили. Те са специално проектирани да отговарят на изискванията на бързите, сложни и ориентирани към решения типове фабрично оборудване, типични за лийн производството. Тръбите могат да бъдат срязани до желаната дължина и да бъдат свързани с крепежни елементи. До четири крепежни елемента могат да бъдат свързани към една и съща пресечна точка на профилна тръба.

Защо да изберете индустриални алуминиеви профили от Ка Матик

На сайта на Ка Матик ще откриете висок клас индустриални алуминиеви профили, които намират приложение в различни сфери на промишлеността. Компонентите, които предлагаме, могат да бъдат разглобявани и преизползвани, което ви предоставя не само едно рентабилно решение, но и допълнителна свобода и гъвкавост. Предлагаме единствено висококачествени конструкции, като гарантираме за дългосрочните им експлоатационни качества. Освен че са на изгодна цена, те могат да бъдат подготвени и издадени по начин, който вие заявите и спрямо конкретните изисквания на вашето приложение.