Електрически въжени балансьори

Електрически въжени балансьори - идеални за подпомагане на работни операции по деликатно и прецизно повдигане. Сензорното разпознаване на ръчната сила на контролната дръжка позволява интуитивния контрол както на контролната дръжка, така и директно на детайла. Товарът се повдига от въже. Електромоторната ролка осигурява опора в придвижването чрез навиване и развиване на въжето.

Приложение

  • Електрически въжени балансьори с иключителна модулност - възможност за употреба съвместно с различни по вид хващачи
  • Интуитивно и ергономично преместване на детайли с тегло до 600 кг
  • Интуитивно и прецизно позициониране на детайли с толеранс от 1 мм
  • Завъртане на 360° на детайлите в двете посоки, благодарение на патентовано ротационно захранване

Продукти

Електрически въжени балансьори е раздел продукти, който предлага ергономични помощни средства за прецизно и интуитивно захващане на товари с тегло до 600 кг. Техният ергономичен дизайн позволява лесно управление на работните процеси, безпроблемно интегриране във вече съществуващи кранови системи и деликатно позициониране на различните видове детайли.

Какви продукти ще откриете в категория Електрически въжени балансьори

Основните продукти, които ще откриете в раздела са следните: Въжен балансьор NEO 30, Рамо за бързо повдигане на Binar (QLA) и Релса за за бързо повдигане на Binar (QLR). Всеки един от тях се характеризира с лесна интеграция и управление, минимални усилия за поддръжка и максимално оптимизиране на разходите.

Основни характеристики на продуктите в раздел Електрически въжени балансьори

Продуктите в раздела са изключително гъвкави по отношение на опциите за монтаж. Те имат изключително любопитни индивидуални характеристики, които гарантират за тяхната ефективност, устойчивост и дълъг сервизен живот:

  • Въжен балансьор NEO 30 – Въженият балансьор е идеално решение за подпомагане при деликатни и прецизни подемни работни операции. Сензорното регистриране на ръчна сила върху контролния лост позволява интуитивен контрол както на контролния лост, така и директно на детайла. Товарът се повдига от въже. Задвижвана от електричество макара предоставя опора в движението при навиване и развиване на въжето.
  • Binar Handling Quick-Lift Arm (QLA) – Контролен лост съвместява цялото ноу-хау на производителя за оптимална връзка между ефективност и ергономия. В комбинация с рамото за подемни дейности, се произвеждат подемни устройства за товари с тегло 50, 100, 200 и 300 кг. Подемното рамо може да се монтира на колона, на пода или на стоманена структура на тавана. Движението на контролния лост се осъществява с помощта на патентована дръжка. Само малка начална сила е необходима за задвижване в посока нагоре/надолу. Веднага щом потребителят освободи дръжката, движението нагоре/надолу се преустановява моментално.
  • Binar Handling Quick-Lift Rail (QLR) – Релсата за бързо повдигане на Binar е монтирано на релса подемно устройство, което може да се премества ръчно в X и Y посоки. Вертикалното повдигане е непрекъснато, с помощта на прецизен лост за управление, който се управлява без пуш бутон. Контролният лост позволява прецизно регулиране на силите на повдигане и на скоростта. Тази модерна технология позволява лесното захващане и прецизен подход спрямо товарите, които трябва да бъдат повдигнати. Релсата за бързо повдигане може да бъде интегриране в повечето релсови системи. Крановите системи на Schmalz са също напълно подходящи за тази цел.