Електрически оси

Електрически оси за V-Lock системи, налични в различни версии, с изключителна здравина и модулност.

Всички електрически оси за V-Lock включват типичния интерфейс със специфични форми и канали за лесна интеграция. Те са с ремъчно задвижване и имат здраво и стабилно тяло, изработено от устойчив на натоварвания анодизиран алуминий. Компонентите в раздела се обособяват в следните няколко серии.

Какви видове електрически оси за V-Lock ще откриете в раздела

На сайта на Ка Матик ще откриете следните видове електрически оси, проектирани и разработени специално за V-Lock система:

  • Електрически оси – серия Elektro Shak – безмоторни електроцилиндри с ремъчно задвижване. Снабдени са с типичния V-Lock интерфейс с канали тип лястовича опашка, за лесна интеграция в системата. Налични са две основни версии – с безчеткови и със стъпкови мотори. Налични са и два различни размера на продуктите от серията: SHAK 340 и SHAK 470. Има гъвкавост по отношение на монтажа: могат да се монтират както в хоризонтална-, така и във вертикална позиция.
  • Електрически оси – серия Elektro Shak Gantry – двете оси се свързват с помощта на анодизиран алуминиев вал и две гъвкави съединения, за да се компенсират малките разминавания. Снабдени са с V-Lock лястовича опашка за лесно свързване с основната структура. Налични са два основни размера: SHAK-GANTRY 340 и SHAK-GANTRY 470. Компонентите от серията са оптимизирани за хоризонтална инсталация. С допълнителна заявка, двигателите могат да бъдат доставени и със задържаща спирачка.
  • Безпрътови електрически оси с ремъчно задвижване – серия Elektro VBK – задвижвана от ремък електрическа ос без прът, с носеща конструкция. Моторната скоростна кутия е фиксирана към централното тяло – т.нар. конзолно решение. Възможен е както хоризонтален, така и вертикален монтаж. Възможно е оста да се закупи с- или без двигател. Стандартното задвижване включва безчетков мотор със спирачка, в комбинация с прецизна планетарна скоростна кутия
  • Електрически оси – серия Elektro SVAK – при тези оси моторът и редукторът са неразделна част от каретката. Могат да се използват както хоризонтално, така и вертикално, като се употребяват предимно във вертикално положение. Възможно е да се постави на SHAK GANTRY серията, като по този начин ще се получи декартов манипулатор X-Y-Z. Каретата на тези оси се задвижва от зъбен ремък и има направляващи гресьорки. Дизайнът, който е избран, позволява отличен капацитет на натоварване, без да се повлияе скоростта и динамиката на продукта.
  • Безпрътови електрически оси – серия Elektro SK – електрически оси без винтов бутален прът, с V-Lock интерфейс. Цилиндърът е с оптимална устойчивост на усукване и огъване. Каретката включва сменяема фиксираща плоча, налина с аксиални и правоъгълни портове за свързване. От двете страни на тялото има серия от слотове за фиксиране на магнитни сензори.
  • Електрически ремъчно задвижвани безпрътови оси – серия Elektro BK – електрическа, ремъчно задвижвана ос с лагерна структура. Фиксирането е улеснено от позицията на типичната за V-Lock лястовича опашка, разположена на екструдираната страна. Зъбният ремък има параболичен профил, което позволява поддържането на високи нива на производителност, ниски нива на шум и вибрации. Предлага се както с безчеткови, така и със стъпкови мотори. Оста е налична в два размера, BK-1 и BK-2, като всички версии са снабдени с вградени стоманени водачи, поставени в екструдирана структура. BK-1 размерът, от своя страна, е наличен в два размера – “Medium” и “Heavy”.

С какво се характеризират електрически оси за V-Lock

Те са налични в разнообразни версии, което ги прави широко приложими за различни по вид работни задачи. Те са подходящи за работа във взискателни работни условия и големи натоварвания, поради голямата здравина на компонентите, от които са изработени. Осите могат да се доставят и с богат асортимент от аксесоари, които могат да бъдат предварително заявени.