Пневматика

Електрическа ос – Серия ELEKTRO SVAK

Електрическа ос от серия ELEKTRO SVAK

Обхватът на електрическите оси ELEKTRO се увеличава с въвеждането на електрическа ос – Серия ELEKTRO SVAK. Този ремъчно задвижван електрически актуатор се характеризират с факта, че двигателят и редукторът са неразделна част от каретката, вместо да бъдат монтиран в единия край на екструдираната секция.

Това решението е познато като “конзола”. В типичното приложение каретката се фиксира докато екструдираната секция се движи. SVAK може да се използва както хоризонтално, така и вертикално, но най-честата употреба е във вертикални приложения, което обяснява защо двигателят се доставя със спирачка, която позволява оста да остане неподвижна, дори когато не се захранва с електричество.

SVAK може да се приложи към серията SHAK GANTRY, за да се получи картезиански портал X-Y-Z с висока ефективност и здравина.

SVAK използва универсална V-Lock модулна система за фиксиране на каретката към външните помощни средства и различните компоненти в единия край на екструдираната секция.

Страните на екструдираната секция, които са изработени от анодизиран алуминий, включва два закалени и шлайфани водача, които се плъзгат върху регулируеми колела, които са неразделна част от каретата. Каретката се задвижва от зъбен ремък, оборудван с обтягаща система. Каретката е снабдена и с направляващи дюзи за смазване.

Избран е и БЕЗЧЕТКОВ мотор със зъбен ремък 1:2 редуктор за ролките. Този дизайн е избран, тъй като осигурява отличен капацитет на натоварване без да се жертва динамиката и нормалната скорост на продукта. В допълнение към стандартното задвижване, предложено в каталога, е възможно да се персонализира цилиндъра по заявка, като се използва друг мотор.

Началната позиция се открива от индуктивен сензор за близост, включен в доставката. Система за насочване на кабела с кабеловодеща верига и монтажна скоба също е налична по заявка, като допълнителен аксесоар.