Вакуумна Техника

Прецизно докосване – Пръстов хващач OFG

Прецизно докосване - Пръстов хващач OFG

С пръстов хващач OFG, Schmalz вече има нов хващач в своята продуктова гама, който захваща плътно и нежно. Сега деликатните хранителни продукти като: понички, шоколадови целувки, плодове и зеленчуци са опаковани безопасно и запазени непокътнати.

Автоматизираните процеси внасят ефективност и безопасност в хранително-вкусовата промишленост. Оборудването за захващане и манипулация е от съществено значение за това. То осъществява директен контакт с продукти, които по-късно се озовават в менюто на потребителите и следователно трябва да се транспортират хигиенично и внимателно. J. Schmalz GmbH вече предлага новия пръстов хващач OFG за автоматично захващане на неопаковани хранителни продукти. Неговите четири тънки и заоблени, огъващи се пръста имитират човешка ръка и са изработени от силикон. Когато налягането вътре в хващача се увеличи, пръстът се огъва, за да се адаптира към формата. Ако налягането намалее, той се прибира. Това позволява на OFG да поставя деликатните продукти внимателно и прецизно в стоящите в близост табли.

Основният корпус и устройството за управление отговарят на специфични изисквания. Съвместимата с FDA версия е идеална за приложения в хигиенния сектор. Основното му тяло е изработено от PET-P (полиетилен терефталат) и е проектирано да бъде особено лесно за почистване. Като алтернативен вариант, хващачът с пръсти се предлага с основно тяло, изработено от алуминий. Този модел е подходящ за приложения в индустриални среди, напр. в складовата логистика или като помощно средство при сглобяване. Централно разположена силфонна вакуумна вендуза може по желание да увеличи силата на захващане и стабилността по време на процеса на преместване. Докато “Basic” устройството за управление осъществява отваряне и затваряне чрез вакуум и налягане, “Controlled” устройство за управление позволява параметрите да бъдат конфигурирани чрез USB или сериен интерфейс. Потребителите могат също така да интегрират робот контролер и непрекъснато да регулират ъгъла на отвора и силата на захващане. OFG работи в диапазон на налягане от – 0,8 до максимум 1,6 bar. Има повторяемост от ± 0,06 мм при скорост на захващане от 0,05 сек. Пръстовият хващач е устойчив на топлина до 200°C и е защитен от вода и прах в съответствие с клас на защита IP68.