Вакуумна Техника

Повече ефективност в три етапа – компактни ежектори Серия SCPS(i)

Повече ефективност в три етапа - компактни ежектори Серия SCPS(i)

Schmalz оборудва своите компактни ежектори Серия SCPS(i) с тристепенна еко дюзна технология за пръв път, правейки своите вакуумни генератори още по-мощни. Резултатът е ускорени процеси по захващане на плътни, въздухопропускливи или нетвърди детайли, като ПДЧ-плоскости, картон или торби. Опционалният IO-Link интерфейс улеснява както наблюдението на нивата на вакуума, така употребата на технологии в автоматизираните системи.

В комбинация с компактните ежектори SCPS/SCPSi, еко дюзната технология осигурява високи нива на засмукване с минимизирана консумация на сгъстен въздух. Schmalz предлага ежектори с тристъпални SEP модули за пръв път: Новите серии SCPS(i)-L сега могат да се използват с тристепенни дюзи с максимален диаметър 22 мм, което увеличава гамата от приложения на ежектора. Потребителят може да замени SEP-дюзите бързо, без да използва инструменти – което също го прави лесен за почистване. Вакуумният специалист също така предлага отделно ежекторни модули.

Производителите на пакетиращи системи в частност, могат да спечелят много от предимствата на новите компактни ежектори. Трите инсталационни диаметри с различни нива на ефективност правят ежекторите идеални за захващане на плътни или изключително въздухопропускливи детайли като картонени кутии или ПДЧ-плоскости или дори нетвърди детайли като торби. За твърди компоненти, Schmalz е намалил времето за евакуация, за да достигне 600 mbar – времето, необходимо за освобождаване на компонентите за придвижване за автоматизация – с до 10%. Компактният ежектор SCPS(i)-L е предназначен за осигуряване на вакуумно захранване и мониторинг в автоматизирани системи, включително приложения по захващане с роботи, на линейни оси и в pick&place приложения с кратки времена на цикъла. Също така е перфектен за динамично захващане и напълно автоматизирано захващане на компоненти. Устройствата и процесните параметри могат да бъдат приложени и предадени чрез опционален IO-Link интерфейс. Това свойство също е налично в SIO режим (standard IO).