Вакуумна Техника

Новият компактен вакуумен ежектор SCPM: Компактното генериране на вакуум

Новият компактен ежектор SCPM Компактното генериране на вакуум

Новият компактен вакуумен ежектор SCPM от J. Schmalz GmbH е малък, мощен и мащабируем. Представлява нова серия компактни ежектори, които могат да бъдат интегрирани директно в системата за вакуумно захващане, благодарение на техния елегантен, лек дизайн.

Компанията е разработила новото семейство вакуумни ежектори SCPM в отговор на нарастващата необходимост от пестене на енергия, децентрализираните вакуум генератори, които комбинират мощно засмукване с директна интеграция. Тяхната оптимизирана мощностна плътност и компактни размери позволяват на ежекторите да се използват близо до вакуумната вендуза. До 16 ежектора могат да бъдат лесно монтирани в серия, за да формират компактен пневматичен модул само с един компонент. Това означава, че потребителите могат да настроят и да контролират индивидуално тези вакуумни кръгове с едно устройство, позволявайки на различните компоненти да бъдат независимо захващани помежду им само с един терминал.

Още по-интересна характеристика е модулната система, която много улеснява избора на точния вакуум генератор: чрез употребата на различни модули, три различни версии могат да бъдат създадени само с едно основно тяло. В допълнение към базовата версия вакуумни ежектори SCPMb, има също и “c” версия – където “c” обозначава “контролиран”. С допълнителните свойства като автоматична версия за пестене на енергия и активната функция “издухване”, тази версия намалява консумацията на сгъстен въздух, захващайки с повече от 80%. Интелигентната ‘i’ версия на SCPM също предлага многобройни функции за мониторинг и контролира целия продуктов процес.
SCPMi: Разчита, записва, анализира
SCPMi версията компактни вакуумни ежектори е оборудвана с IO-Link интерфейс и NFC (near field communication) и предава всички релевантни процесни данни ясно към мобилните устройства и компютрите. Това позволява системите да се наблюдават постоянно и означава, че всякакви грешки могат бързо да бъдат отстранени, преди да са направени значителни разходи. В комбинация с Schmalz ControlRoom app, пневматичните вакуум генератори могат да бъдат разчетени и параметризирани директно на системата по всяко време, използвайки мобилни терминални устройства. Потребителят получава важна информация за обслужване и поддръжка директно на смартфона си или таблета си, и също може да достъпи информация като инструкции за работа или серийни номера и номера на поръчки. С функции като предвидима поддръжка, интелигентната версия на компактни ежектори SCPM увеличава продуктивността до 10%.