Вакуумна Техника

Силфонни вакуумни вендузи PSPF: Подсилени и меки елементи за подобрено захващане

Силфонни вакуумни вендузи PSPF Подсилени и меки елементи за подобрено захващане

Schmalz комбинира изключително мек уплътняващ ръб със силфон с гъвкав дизайн, като по този начин адаптира новите си силфонни вакуумни вендузи PSPF за автоматично захващане специално за пакети, които са склонни да се нагъват.

Когато пакетите, направени от тънък филм, са пълни с течност, те имат склонност да се нагъват. За да осигури безопасно и бързо захващане, J. Schmalz GmbH комбинира два вида материали с много различни свойства при създаването на новите си силфонни вендузи PSPF. Уплътняващият ръб е изключително мек и адаптивен, а силфонът е подсилен. Двата компонента са стабилно свързани помежду си, като по този начин могат да захванат оптимално добре, като едновременно с това следват динамиката на особено бързите процеси по пакетиране. Това позволява захващането на торбички и пакети, пълни с течност, твърдо – или прахообразно вещество от делта роботи, при пакетиране и pick&place приложения, дори когато са полупразни.

Големият вътрешен диаметър на вендузата позволява висок дебит, а трите сгъвки и половина на силфона лесно компенсират разликите във височината. Това означава голяма сила на задържане и по този начин – в комбинация с уплътнителния ръб – сигурно задържане по време на бързи цикли. Новата силфонна вендуза PSPF е изработена от FDA-съвместим силикон и е подходяща за контакт с храна. Предлага се в диаметри 33, 43 и 53 мм.