Вакуумни Лапи

Прецизното захващане гарантира чист разрез

Прецизното захващане гарантира чист разрез

В производството на мебели прецизното захващане, както и всеки милиметър е от значение: оптималното подреждане на детайли с различна форма е изключително важно, когато става въпрос за спестяване от скъпи суровини. Schmalz предлага гъвкаво вакуумно решение точно за тази цел. В допълнение, системата задържа сигурно гладки повърхности и осигурява кратки времена за настройка.

Нестинг обработката често се използва, за да намали разходите за материали. Индивидуалните елементи са поставени заедно на подходящите места или вложени, в резултат на което има минимални загуби. След това носеща плоча се захваща на растерната маса на CNC машината. Суровините са поставени тук. Вакуумът е толкова силен, че носещата плоча може да запази дори най-малките фрезовани компоненти безопасно на място. Хоризонталното обработване, като разпробиване, не е възможно при нестинг обработка. Обаче, това вече не е проблем със захващащата система на Schmalz.

Плоска конструкция

Вакуумните лапи от серия VCBL-G са особено подходящи за употреба директно на MDF носещата плоча на нестинг машинните маси. Това означава, че потребителят няма нужда да настройва машината, което предотвратява дълги времена за престой. Вакуумните вендузи са свързани директно на вакуумната система на CNC машината чрез шлаухи, за да се генерира нужния вакуум. Ако потребителят поставя детайла долу, сензорен клапан с мека повърхност активира вакуумните лапи – това защитава повърхността на детайла. Ненужните вакуумни вендузи също могат да останат на машинната маса. Фрикционната подложка на долната страна на вакуумната вендуза създава висока сила на задържане, дори при гладки повърхности. Schmalz е проектирал свързването на вакуумната плоча със здраво основно тяло, изработено от технополимер, така че вакуумната плоча да може да бъде лесно заменена в случай на износване. Друго предимство на серията вакуумни блокове е неговата минимална работна височина от 30 мм. Това прави вакуумни лапи VCBL-G изключително подходящи за 3-осни машинни центрове с ниски Z стойности.

Гъвкава модулна система

За потребители, които искат да използват вакуумните лапи VCBL-B вместо вакуумни лапи VCBL-G, Schmalz разработи адаптерна плоча AP-G. Вакуумът все още се генерира директно от нестинг машинната система чрез шлаух. Поставката за вакуумна вендуза включва решетка: вакуумните блокове могат да бъдат поставени в адаптерна плоча на стъпка от 15° във всякаква посока, зоната на захващане да се подравни по желание. Модулната система вакуумни лапи е налична в три различни височини и с четири различни зони на засмукване – повишава гъвкавостта и намалява времената за настройка. Благодарение на различните работни височини, потребителите могат да използват Schmalz системите за 5-осни машинни центрове.