Вакуумна Подемна Техника

Нов хващач с множество вендузи за вакуумни тръбни подемници Серия JumboFlex: овладейте това, което предстои

Нов хващач с множество вендузи за вакуумни тръбни подемници Серия JumboFlex овладейте това, което предстои

Schmalz разработи нов хващач с множество вендузи за вакуумни тръбни подемници Серия JumboFlex. Благодарение на технологията за адитивно производство той е особено лек и компактен. Хващачът е наличен в два различни формата.

Предимството на новия хващач с множество вендузи е неговата способност да захваща безопасно картонени кутии в различни размери и количества. Той компенсира за неравностите със своите силфонни вакуумни вендузи и, благодарение на компактния си формат и странична проекция на вендузите, той може да захване детайл дори от ъглите на KLT контейнер. J. Schmalz GmbH разработи този универсален компонент с цел да осигури на потребителите плосък и лек инструмент, оборудван с оптимизирана връзка с вендуза. Това е възможно благодарение на комбинацията от корпус, изработен с помощта на адитивно производство и покривна плоча, изработена от лек алуминий. Процесът на адитивно производство прави възможни кръглите ръбове, като по този начин прави допълнителната защита на ръбовете ненужна.

Schmalz предлага новият хващач с множество вендузи в два размера: 362 x 238 x 86 mm за тръбни подемници JumboFlex 50 с максимална товароподемност от 50кг и 256 x 238 x 86 мм за по-малките тръбни подемници Серия 20 и 35 (съответно с максимална товароподемност 20 и 35кг). Всяка версия безопасно захваща картонени кутии в различни размери и количества, като по този начин елиминира необходимостта от времеемка промяна на хващачи. Дори и нестабилни или отворени картонени кутии могат да се захващат бързо и прецизно с помощта на новия хващач с множество вендузи. Подходящ е за безопасно повдигане, когато минимално покриване на вакуумите вендузи от детайла е минимум 75%.