Вакуумна Подемна Техника

Без стоманено въже: въжен балансьор Binar NEO 30

Без стоманено въже въжен балансьор Binar NEO 30

Schmalz включва в набора подемни устройства въжен балансьор Binar NEO 30 – първият продукт от Binar Handling. Със своята акумулаторна батерия, въженият балансьор е мобилен и независим от захранващи кабели и връзки за сгъстен въздух. Операторът може да го адаптира идеално към своето приложение с помощта на различни механични устройства за захващане на товара.

J. Schmalz GmbH пуска за продажба въжен балансьор NEO 30, гъвкав въжен балансьор от Binar Handling AB, който е част от семейството на Schmalz от март 2022 г. С въжен балансьор NEO 30, Schmalz предлага и на по-малки предприятия и занаятчийски работилници ергономично решение за захващане на атрактивна цена. Захранвано с батерия подемно устройството, не изисква отделна връзка за ел. захранване или за сгъстен въздух, и бързо се монтира на стрела на кран или количка на кранова система. Едно зареждане на батерията е достатъчно за 200 до 500 хода – перфектно за един работен ден. Работата е интуитивна: сензорите регистрират силите, прилагани от ръката на човека, управляващ устройството, и ги превръщат в импулс за скорост и посока. По този начин, със своето задвижване NEO 30 директно осигурява повдигането и спускането на товари до максимум 30 кг.

Като приспособление за захващане на товари, Schmalz доставя, по заявка, механичен магнитен захващащ елемент, товарна кука с пружинен палец, захващащ елемент тип ножица или захващащ елемент с плоска кука. Това позволява на клиента да адаптира оптимално NEO 30 към своето приложение – независимо дали за зареждане на машини, за други логистични процеси в металообработващата и електрическата индустрия, или за преместване на гуми и джанти в автомобилния сервиз.