Вакуумна Техника

Специалистът по силно текстурирани повърхности – хващач с голям дебит SCG-HSS

Специалистът по силно текстурирани повърхности - хващач с голям дебит SCG-HSS

Не е лесно да се захванат надеждно детайли със силно текстурирани повърхности. С компактния хващач с голям дебит SCG-HSS, Schmalz разработи ефективно решение за това. Решението захваща дори деликатни детайли много нежно, с минимален натиск върху повърхността и ниски оперативни разходи.

Запълнените печатни платки са класически пример за компоненти, които са много трудни за захващане заради силно текстурираната си повърхност. J. Schmalz GmbH разработи хващачите с голям дебит точно за тази задача. Тъй като хващачът прилага съвсем минимален натиск към повърхността на детайла, той може нежно да захване деликатни компоненти, дори ако имат отвори или нива с малка площ за захващане. Хващачът с голям дебит SCG-HSS захваща детайли с позиционна и пространствена точност. Решението на Schmalz е подходящо за малки компоненти – няколко хващача могат да бъдат комбинирани за по-големи детайли.

Пин завесата позволява на хващача да се адаптира към повърхностните контури автоматично, позволявайки му да захваща различни видове детайли без никакви допълнителни времена за настройка. Базовият модел е изработен от неанодизиран алуминий, което прави SCG-HSS изключително лек. Той също включва компактен дизайн. Модулът с интегрирано генериране на вакуум се захранва от сгъстен въздух и постига висок капацитет на засмукване с минимална консумация на енергия, което означава, че операторът се възползва от ниски оперативни разходи. Освен това, SCG-HSS има ESD-съвместим дизайн и така предпазва деликатните компоненти от неконтролиран електростатичен разряд.