Вакуумна Техника

Силфонни вакуумни вендузи SAXB: най-доброто от двата свята

Силфонни вакуумни вендузи SAXB Най-доброто от двата свята

С новата серия силфонни вакуумни вендузи SAXB, Schmalz разработи високоскоростна мембранна вакуумна подложка в премиум сегмента, която позволява високи обемни дебити, като същевременно оптимизира консумацията на енергия. Със своята гъвкава вакуумна камбана, тя се адаптира оптимално както към омаслени, така и към компоненти със сложна форма – идеална е за използване в автомобилната индустрия.

Без ефективни процеси съвременната автомобилна индустрия не е конкурентоспособна. Тъй като всяка минута струва скъпо, производителите непрекъснато се стремят да увеличат производителността и да минимизират важните процеси като поддръжка и обслужване. Това важи в особена степен за решенията за захващане, които трябва да бъдат бързи, безопасни и стабилни при продължителна употреба, и трябва да отговарят на специфичните за индустрията условия: например когато се налага CNC-машините за металообработка и лазерно рязане да бъдат заредени и разтоварени, или заготовките от ламарина да бъдат разглобени. За задачи от такъв тип Schmalz разполага с особено издръжливата високоскоростна вакуумна подложка SAX в продуктовата си гама. Ако трябва да се обработват сухи или формовани листове, се използва по-гъвкавата вакуумна мембрана SAB. Експертът по вакуумна техника комбинира предимствата на двете решения и пусна на пазара високоскоростната вакуумна мембрана SAXB, която допълва гамата като премиум продукт.

SAXB е изработена от материал за спестяване на тегло Elastodur (ED-85), което я прави идеален за високоскоростни приложения. Тя е по-здрава и значително по-устойчива на износване от конвенционалните вендузи в този сегмент. Наред с това, тя е устойчива на озон, който се среща предимно в инсталациите за пресоване. Камбановидната ѝ форма с гъвкав уплътняващ ръб прилепва еднакво добре както към грапави, така и към извити повърхности. Това позволява на силфонни вакуумни вендузи SAXB да държат сигурно както омаслени, така и силно формирани листове. В същото време дизайнът им предотвратява деформирането на тънки листове от 0.5 милиметра по време на работа. Специално структурираната фрикционна повърхност на новата силфонна вакуумна подложка осигурява максимална сила на задържане при високи ускорения.

Тъй като общата височина и размерите на блока на вакуумната подложка от серията силфонни вакуумни вендузи SAXB са идентични с тези на серията SAB, потребителят може лесно да я замени. Благодарение на модулния дизайн и интегрираното шестоъгълно гнездо, новият хващач има лесна и бърза поддръжка. SAXB се предлага в диаметри от 20 до 120 мм, като монтирана вакуумна подложка, с различни видове връзки и плоскости за гаечен ключ, за лесен и бърз монтаж.